Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesä päättyy epävirallisesti ensi lauantaina – Veden ja valon juhlaa eli venetsialaisia vietetään eri puolilla Mikkelin seutua

Varkaantaipaleen tapahtumassa on ohjelmassa ilma-akrobatiaa. Mäntyharjun Kurkiniemessä laulaa Marita Taavitsainen.

Mökki- ja veneilykauden epävirallisia päättäjäisiä vietetään ensi viikonloppuna. Niin sanottuja venetsialaisia juhlitaan eri puolilla Suomea ja muinaistulien yötä Suomenlahden molemmilla rannoilla.

Mikkelin seudulla julkisia venetsialaisia järjestetään ensi lauantaina esimerkiksi Varkaantaipaleen kesäravintolassa Ristiinassa, jossa ohjelma alkaa kello 13 leikkimielisen kolmiottelun merkeissä. Ruuan ja musiikin lisäksi tarjolla on myös ilma-akrobatiaa.

Haukivuorella Wanhan sahan kulttuuriklubi aloittaa venetsialaisensa lauantaina kello 19. Musiikista huolehtivat Jendrek Prusak ja Pauliina Hintsanen. Ohjelmassa on myös karaokea tunnelmavalaistuksessa.

Mäntyharjussa venetsialaisia vietetään ravintola Kurkiniemessä lauantaina kello 20 alkaen. Siellä esiintyjänä on Marita Taavitsainen.

Mikkelin keskustan paikallisravintoloista esimerkiksi Pub Pikkumutteri Pitkäjärvellä tarjoilee asiakkailleen venetsialaiset. Kello 16 alkavassa ohjelmassa on kilpailuja ja livemusiikkia.

Hirvensalmen Sataman Herkku päättää kesäkautensa viikkoa myöhemmin, lauantaina 3.9. kello 12 alkaen. Tarjolla on ruokaa ja musiikkia sekä lapsien viihdykkeeksi pomppulinna. Illan musiikista vastaa Meiju Suvas.

Länsi-Suomen rannikkoseudulla jo 1800-luvun puolella vietetty venetsialaiset on saanut nimensä italialaiselta Venetsian kaupungilta, jossa kiinalaisten keksimiä ilotulitteita tiettävästi käytettiin ensimmäisenä Euroopassa.

Tapahtuman ajankohdaksi on vakiintunut elokuun viimeinen viikonloppu ja yleensä sen lauantai.

30 vuotta sitten venetsialaiset sai rinnalleen muinaistulien yön. Meren rantaan syttyvällä nuotioiden tuliketjulla otetaan kantaa Itämeren hyvinvoinnin puolesta.

Kumpaankin juhlaan liittyy valo, etenkin ilotulitusten muodossa. Etelä-Savon pelastuslaitos muistuttaa, että ilotulituksesta on tehtävä ilmoitus viimeistään viisi vuorokautta ennen rakettien ampumisajankohtaa.

Jos paukuttelulupa on jäänyt hakematta, kannattaa osallistua valmiiseen juhlaan.

Korjattu 24.8. kello 13.30 Sataman Herkun tapahtuman päivämääräksi 3.9. Korjattu 25.8. kello 17.02 Wanhan sahan venetsialaisten alkamisajankohta.