Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukkosrintamat ohittivat Mikkelin idässä ja lännessä – Salama sytytti sähkötolpan Puumalassa

Torstaina päivälämpötilat jäävät Mikkelin seudulla alle 20 asteen

Ukkosrintamat ohittivat Mikkelin keskiviikkona iltapäivällä ja siirtyivät kohti koillista. Toinen rintama kulki lännessä Pertunmaan ja Hirvensalmen kautta Haukivuorelle ja Virtasalmelle, ja toinen Suomenniemeltä Puumalaan ja Sulkavalle.

Pelastuslaitos sai kello 18 mennessä vain yhden ukonilmaan liittyneen hälytyksen, kun Puumalassa paloi sähkötolppa Pistohiekan ja Rokansalon välissä. Päivystävä palomestari Janne Vehviläinen Etelä-Savon pelastuslaitokselta arvioi, että se syttyi salamaniskusta.

Myös taajamatulvilta vältyttiin, vaikka kaupunkialueellekin saatiin sadetta.

Pelastuslaitoksella varauduttiin ukkosiin seuraamalla tilannetta tehostetusti ja nostamalla johtamisvalmiutta. Ukkos- ja saderintama ei kuitenkaan rantautunut Etelä-Savon pelastuslaitoksen toimialueelle ennustetulla voimakkuudella ja iltapäivän ja illan aikana pelastuslaitos suorittikin vain yksittäisiä vahingontorjuntatehtäviä, joita aiheuttivat pääsääntöisesti tielle kaatuneet puut, pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan kello 21.57.

Järvi-Suomen Energian alueella oli hetkellisesti noin 2 000 asiakasta ilman sähköä. Kello 18.20 aikaan ilman sähköä oli Puumalassa 573, Kangasniemellä 198, Mikkelissä 63 ja Hirvensalmella 62 asiakasta.

Keskiviikkona Mikkelin seudulla ei uusia ukkosrintamia todennäköisesti enää kehity, päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle Ilmatieteen laitokselta arvioi. Yksittäisiä soluja saattaa ilmaantua, mutta isompi rintama jatkaa kulkuaan kohti Pohjois-Karjalaa.

Torstaina päivälämpötilat laskevat ja jäävät Mikkelin seudulla alle 20 asteen. Sateita saattaa tulla, mutta ei niin runsaita kuin keskiviikkona.

Juttua päivitetty 24.8.2022 kello 22.17: Juttuun lisätty kommentti pelastuslaitoksen tiedotteesta.