Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heli Ahvenainen-Saariston muusikonura sai alkunsa soittotunneilla Mikkelissä – Sunnuntaina hän konsertoi Hirvensalmella

Pianonsoiton opettajan työn ohella Heli Ahvenainen-Saaristo säveltää, sanoittaa, tekee sovituksia ja toimii musiikkituottajana.

Mäntyharjussa lapsuutensa viettänyt pianisti Heli Ahvenainen-Saaristo palaa kotiseudulleen esiintymään. Sunnuntaina 28. elokuuta hän konsertoi Hirvensalmen kirkossa yhdessä laulaja Tiina Sinkkosen kanssa. Kello 14 alkavan konsertin otsikkona on Rakastan elämää.

– Silloin kun aloitin pianonsoiton, ei Mäntyharjussa ollut musiikkiopiston toimintaa. Olin ensimmäinen mäntyharjulainen, joka pääsi Mikkelin musiikkiopistoon. Vanhemmat kuljettivat viikoittain tunneille, Ahvenainen-Saaristo kertoo.

Harrastuksesta kehkeytyi myöhemmin ammatti, sillä Ahvenainen-Saaristo kouluttautui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiassa. Pianonsoiton opettajan työn ohella hän säveltää, sanoittaa, tekee sovituksia ja toimii musiikkituottajana.

Olin ensimmäinen mäntyharjulainen, joka pääsi Mikkelin musiikkiopistoon.

Heli Ahvenainen-Saaristo

Sunnuntain konsertissa kuullaankin myös hänen sävellyksiään.

Tukea Afrikkaan

Alttolaulaja Tiina Sinkkonen on tehnyt pitkän uran Suomen kansallisoopperan kuorossa. Hän on laulanut Kansallisoopperassa myös solistiosuuksia ja on esiintynyt muun muassa Savonlinnan oopperajuhlilla.

Yhteistyö Heli Ahvenainen-Saariston kanssa on kuljettanut Sinkkosta eri puolille Suomea ja myös Afrikkaan. Kaksikko on perustanut tukiyhdistys Music Road African tukemaan lasten ja nuorten musiikinopiskelua kehittyvissä maissa.

Sunnuntain konsertin ohjelmassa on mukana afroamerikkalaisia spirituaaleja. Konsertin yleisenä teemana on luonto ja sen kauneus. Konsertti sisältää tuttuja suosikkeja, kuten Rakastan elämää, Maailma on kaunis ja Eino Leinon tekstiin sävelletty Nocturne.

Rakastan elämää Hirvensalmen kirkossa 28.8. kello 14. Käsiohjelma 10 euroa.