Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Naisvuori arvioitiin kansainvälisesti laadukkaasti ylläpidetyksi viheralueeksi jo toistamiseen

Kansainvälisiä GFA-tunnuksia myönnettiin tänä vuonna Suomeen 12 kappaletta.

Mikkelin Naisvuorelle on myönnetty kansainvälinen Green Flag Award (GFA) -tunnus. Tunnukset, joita myönnettiin kaikkiaan 12, jaettiin Kaupunginpuutarhurien seuran kesäluentopäivillä Oulussa torstaina. Saajien joukossa ovat muun muassa Sapokan vesipuisto Kotkasta ja Hatanpään kartanopuisto Tampereelta.

Tunnus on palkinto laadukkaasti ylläpidetystä viheralueesta, ja Mikkelin Naisvuori sai sen jo toistamiseen. Naisvuorelle haettiin ja saatiin GFA-tunnus ensimmäisen kerran vuonna 2021.

Tunnustuksen myötä Naisvuori on osa yli 2 000 viheralueen kansainvälistä verkostoa. Näkyvyys lisää tunnettuutta maailmalla ja osaltaan edistää Mikkelin matkailumarkkinointia.

Green Flag Award on palkinnut puistoja Suomessa vuodesta 2016 lähtien, jolloin Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan kampuksen puistolle myönnettiin ensimmäinen GFA-tunnus.

GFA-tunnusten jaon tavoitteena on vakiinnuttaa viheralueiden kansainväliset laatustandardit. Suomessa GFA-toimintaa hallinnoi Viherympäristöliitto.

Tunnusta voi hakea kaikille vapaasti käytettäville puistoille ja viheralueille, seuraavan kerran vuonna 2023. Hakuprosessi on maksullinen.

Lisätty 26.8. klo 9 tieto GFA-hakuprosessista.