Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Odotettu Jenni Haukion visiitti Pieksämäelle supistui virtuaaliseksi – Sylvi-symposiumissa ruoditaan presidenttien puolisoita

Jenni Haukio pitää Sylvi-symposiumissa avauspuheenvuoron etäyhteyksien välityksellä.

Sylvi-symposiumin järjestäjien pettymykseksi presidentti Sauli Niinistön puolison, runoilija Jenni Haukion vierailu Pieksämäelle supistui virtuaaliseksi. Hän osallistuu tapahtumamaan etäyhteyksien välityksellä.

Haukio pitää avauspuheenvuoron, jonka jälkeen häntä haastattelee Pieksämäen Lehden päätoimittaja Kari-Pekka Issakainen.

Tapahtuman teemana tänä vuonna ovat presidenttien puolisot.

Onko presidentti Mauno Koiviston puoliso Tellervo Koivisto kuitenkaan niin juro, karu ja lauluton, kuin hänestä luotu mielikuva on, pohtii kirjailija Anne Matsson.

Matsson on erikoistunut nimenomaan naisten elämäkertoihin ja kirjoittanut elämäkerran presidentin puoliso Sylvi Kekkosesta.

Kirjailija Juha Hurme käsittelee myyttejä ja totuuksia Alli Paasikivestä.

Professori Aura Korppi-Tommolan aiheena on Eeva Ahtisaari.

Tapahtuma huipentuu lauantaina iltaklubiin kellariteatteri Moreenissa. Vahvaksi oppinut on sisältä hauras on Johanna Venhon ja Marja-Liisa Vartion runouteen perustuva esitys. Se on tarina kahden edesmenneen kirjailijan, Sylvi Kekkosen ja Marja-Liisa Vartion, kuvitteellisesta kohtaamisesta.

Tekijöidensä mukaan se on lämmintä huumoria kaihtamaton esitys muistoista, rakkaudesta, luopumisesta, surun olemuksesta – ja ennen kaikkea ystävyydestä.

Päärooleissa nähdään Karoliina Kudjoi ja Sanna Majanlahti, joka vastaa myös esityksen sovituksesta. Ohjauksesta vastaa Kaisa Sarkkinen.

Sylvi Kekkosen nimeä kantavan kirjallisuustapahtuman järjestelyistä vastaavat nyt jo toisen kerran Pieksämäen kaupunki ja kirjasto tapahtuman työryhmää 20 vuotta vetäneen emeritus päätoimittaja Ilkka Sepän vetäydyttyä vetovastuusta. Samanaikaisesti työryhmässä vuosia mukana ollut Susanna Kolehmainen jäi sivuun, kun hänen viisivuotiskautensa kirjallisuuden läänintaiteilijana päättyi.

Sylvi-symposium lauantaina 3. syyskuuta kello 12–16 Pieksämäen Kulttuurikeskus Poleenissa, iltaklubin Vahvaksi oppinut on sisältä hauras -esitys kellariteatteri Moreenissa kello 18.