Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MPY ja Xamk solmivat yhteistyösopimuksen

Sopimus edistää opiskelijoiden työllistymistä ja helpottaa ICT-alan työvoimapulaa.

ICT- ja tietoliikenneyritys MPY ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen yhteistyöstä. Sopimus mahdollistaa molempia osapuolia palvelevia projekteja, opiskelijatoimeksiantoja sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa.

Samalla MPY sitoutuu tarjoamaan opiskelijoille paikkoja opinnäytetöihin, työharjoitteluun sekä vakituisiin työtehtäviin.

– Meillä on hyvää kokemusta siitä, kuinka ura MPY:llä on lähtenyt käyntiin opiskeluvaiheen työharjoittelun ja sitä seuranneen työllistymisen myötä, MPY:n henkilöstöjohtaja Satu Berlin kertoo tiedotteessa.

Xamkin tutkimusjohtaja Noora Talsi näkee yhteistyösopimuksen merkityksellisenä opiskelijoiden työllistymisen sekä ICT-alan työvoimapulan kannalta.

– Esimerkiksi tietojenkäsittelyn, ohjelmistotekniikan ja kyberturvallisuuden opiskelijoiden on yhteistyön ansiosta entistä helpompi päästä oman alan töihin kiinni jo opiskeluaikana. Tämä hyödyttää sekä meitä että MPY:tä, sillä ICT-alalla on kova kysyntä osaajista, hän sanoo.