Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi tapahtuma Tieteen taikaa viihdyttää ja opettaa kaikenikäisiä Mikkelissä – Kahdeksan kohdetta tarjoaa ohjelmaa taikurista huumoritutkimuksen saloihin

Alkuillalla alkava tapahtuma järjestetään samaan tyyliin kuin Museoiden yö.

Koko perheen uusi tapahtuma Tieteen taikaa saapuu Mikkelin keskustaan ja sen liepeille perjantaina.

Tapahtumaan osallistuvien korkeakoulujen ja muiden tiedetoimijoiden ovet avataan kaikille illan ja yön tunneiksi. Tieteen taikaa järjestetään siis samaan tyyliin kuin ennestään tuttu Museoiden yö -tapahtuma.

Kävijät pääsevät vierailemaan muun muassa Mikkelin Yliopistokeskuksen kaikkiin yksiköihin, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkiin, Mikkelin Kesäyliopistoon ja Mikkelin seutukirjastoon. Kohteissa on työpajoja, luentoja, tiede-esityksiä ja näytöksiä.

Tapahtuman tuottaja Saara Vauhkonen sanoo, että Tieteen taikaa tahtoo tuoda paikallisen tiedeosaamisen ja tutkimustyön näkyväksi mielenkiintoisilla sekä hauskoilla tavoilla.

– Mikkeli on todellinen yliopisto- ja korkeakoulukaupunki, jossa tehdään tieteen parissa upeaa tutkimusta, kehitystä ja koulutusta.

Kirjastossa on taikuri ja superlennokeita

Kaikkiaan kahdeksassa eri tapahtumakohteessa pääsee kokemaan monenlaista tiedeohjelmaa.

Mikkelin Sammonkadulla toimivalla LUT-yliopiston erotustekniikan laboratoriolla voi tutkia, miten mikromuovit päätyvät Saimaan vesiin. Aalto-yliopiston Mikkelin kampuksella Lönnrotinkadulla on läsnä kansainvälinen näkökulma. Se tarkoittaa muun muassa kansainvälisten opiskelijoiden järjestämiä ruokamaistiaisia ja professoreiden tarinoita.

Xamkin kampuksen pihalla esiintyy tuliryhmä, ja Mikkelin pääkirjastolla taikoo taikuri. Pääkirjastolla voi myös osallistua Heurekan superlennokkityöpajaan.

– Kaikki ohjelma on ilmaista. Kannustan lähtemään liikkeelle koko perheen voimin, koulutustaustasta riippumatta. Tiedossa on mukava perjantai-ilta tieteen parissa, Vauhkonen kehottaa.

Mikke kyyditsee maksutta

Mikkelin kesäyliopisto tarjoaa luennon huumoritutkimuksesta. Kalevankankaalla Saimaa-stadiumin Active life labissa esitellään tutkimustuloksia Mikkelin koululaisten maksuttoman joukkoliikenteen vaikutuksista liikkumiseen.

Active life labissa voi tutustua myös uusiin hyvinvointiteknologioihin.

Tapahtuman aikana Mikke-juna kiertää ilmaisen kyydin merkeissä kohteiden välillä. Saimaa-stadiumin Bistro Sisu ja Mikkelin yliopistokorttelin lounasravintola Herkku palvelevat tapahtuman ajan.

Tieteen taikaa järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, mutta siitä toivotaan jokavuotista perinnettä lukukauden alkuun. Tapahtumaa rahoittaa Mikkeli Events -hanke.

Tieteen taikaa -kohteet ovat avoinna Mikkelissä 9. syyskuuta kello 17–00.