Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Piispat kokoontuvat Mikkeliin ensi viikolla piispainkokoukseen

Piispainkokous käsittelee pyyntöä jatkaa avioliittokäsityksen erimielisyyksien ratkaisemiseen liittyvää työskentelyä.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous kokoontuu istuntoonsa Mikkelissä ensi viikolla. Kokous pidetään 13.–14. syyskuuta.

Piispainkokouksen asialistalla on kirkolliskokouksen pyyntö jatkaa avioliittokäsityksen erimielisyyksien ratkaisemiseen liittyvää työskentelyä, jota piispainkokous esitteli kirjeessään kirkolliskokoukselle elokuussa 2020.

Piispat keskustelevat myös kirkollisten toimitusten uusien kollehtarukousten lähettämisestä kirkolliskokouksen päätettäväksi. Kollehtarukoukset ilmaisevat kirkon yhteistä uskoa ja ovat kirkkokäsikirjan varsinaista aineistoa. Listalla on myös mahdollinen esitys kirkolliskokoukselle Evankelisen lähetysyhdistyksen Ely ry:n jäsenyydestä.

Asialistalla on myös Yhteinen todistus, Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetyksen peruslinjaus 2023 -asiakirjan hyväksyminen. Piispainkokous käsittelee lisäksi muutoksia työjärjestykseensä kuten mahdollisuutta kutsua kokous koolle nopeutetussa aikataulussa.

Piispainkokous on osa kirkon yhteistä hallintoa, ja sen jäseninä ovat hiippakuntien piispat. Puheenjohtajana piispainkokouksen istunnoissa toimii arkkipiispa.