Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuno Kailasta sanoin ja kuvin Mikkelin pääkirjastossa – Mikkeliläistaustainen kirjailija Marija Vantti vieraana

Vantin kirjoittama Uuno Kailas -elämäkerta julkaistiin viime vuonna.

Kirjailija, historioitsija Marija Vantti vierailee kotikaupungissaan Mikkelissä 13. syyskuuta. Pääkirjaston Mikkeli-salissa järjestettävässä tilaisuudessa Vantti kertoo runoilija Uuno Kailaan elämästä kuvin ja sanoin.

Viime vuonna ilmestyi Vantin kirjoittama Uuno Kailas -elämäkerta Älä koske perhosen siipiin. Kertomus runoilijan traagisesta, lyhyeksi jääneestä elämästä on koskettanut lukijoita.

– Kirjoitin elämäkertaa yhteensä viiden vuoden ajan. Kun kirja oli vasta idea-asteella, lähetin viestiä 7–8 kustantajalle, Vantti kertoo.

Isot kustantamot eivät tarttuneet tarjoukseen, mutta Vesa Tompurin Aviador-kustantamo tarttui.

Ahkera kirjoittaja

Heinolassa asuva Vantti työskenteli vuosituhannen vaihteeseen saakka sivistystoimentarkastajana Itä-Suomen lääninhallituksessa Mikkelissä.

Mikkelissä asuessaan hän perusti myös kirjoittajaopisto Skriptan, jossa Vantti on valmentanut satoja kirjoittajia esikoiskirjailijoiksi. Omaa kirjallista tuotantoa hänellä on kymmeniä teoksia.

– Muutin Heinolaan erinäisten elämäntapahtumien jälkeen. Olin jo nuorena kiinnostunut Uuno Kailaasta ja halusin tutustua hänen elämäänsä. Kailas oli syntynyt Heinolassa, niinpä muutin sinne, Vantti kertoo.

Uuno Kailaan tarina julkaistiin runoilijan 120-vuotisjuhlavuonna.

Marija Vantti Mikkelin pääkirjastossa 13.9. kello 17.30. Vapaa pääsy.