Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lehdet: Timo Halonen valittiin toimialuejohtajaksi Kainuuseen

Mikkelin kaupunginjohtajan tehtävät jättävä Halonen haki aiemmin Kainuun hyvinvointialuejohtajaksi, mutta ei tullut valituksi.

Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen on valittu Kainuun hyvinvointialueen hallinto- ja tukipalveluiden toimialajohtajaksi maanantaina. Asiasta kertovat Kuntalehti ja Kainuun Sanomat.

Halonen haki aiemmin Kainuun hyvinvointialuejohtajaksi, mutta ei tullut valituksi siihen virkaan. Kainuu on alueena tuttu Haloselle, sillä hän toimi Kajaanin kansliapäällikkönä vuosina 1988-1995.

Kaupunginjohtajan tehtävät Halonen jättää viimeistään vuodenvaihteessa.

Keväällä Halonen muodollisesti irtisanoutui Mikkelin kaupunginjohtajan tehtävästä, vaikka käytännössä hänet ajettiin eroamaan. Halonen jatkaa työssään siihen saakka, kunnes uusi kaupunginjohtaja löytyy ja aloittaa työnsä.

Kainuussa toimialuejohtaja vastaa johtavana viranhaltijana alaisestaan toiminnasta ja taloudesta sekä toimii hyvinvointialueen johtoryhmän jäsenenä.

Mikkelin uuden kaupunginjohtajan haku etenee tällä viikolla. Kaupunginvaltuusto haastattelee kolme loppusuoralle päässyttä ehdokasta keskiviikkoiltana. Länsi-Savo lähettää haastattelun suorana lähetyksenä.

Viimeiseen vaiheeseen ovat selvinneet Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska, FCG:n johtava asiantuntija Timo Nousiainen ja Viitasaaren kaupunginjohtaja Janne Kinnunen.