Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

140-vuotias Elomaan talo juhlii avoimin ovin – sunnuntaina pääsee tutustumaan Mikkelin keskusta-alueen ainoaan alkuperäisessä asussaan säilyneeseen rakennuskokonaisuuteen

Elomaan talo Mikkelissä, Pirttiniemenkatu 21:ssä täyttää tänä vuonna 140 vuotta. Juhlan kunniaksi taloa ylläpitävä Mikkeli-Seura järjestää sunnuntaina 18. syyskuuta kaikille avoimen tapahtuman, jossa pääsee tutustumaan taloon, sen historiaan sekä rakennusperintöön yleensä.

Päivän mittaan ohjelmassa on muun muassa talon omistajan, Antti Elomaan esittämää viulumusiikkia sekä kello 13 ja 15 FT, dosentti Teppo Korhosen esitelmät Elomaan talon historiasta.

Talon pihapiirissä arkkitehti Kirsti Kovanen ja kulttuuriympäristöasiantuntija Laura Hesso Etelä-Savon ELY-keskuksesta pitävät tietoiskuja ja keskustelevat rakennusperinnön hoidosta, rakennushistoriasta, korjausrakentamisesta ja siihen saatavista avustuksista. Lapsille on pihapiirissä tarjolla omaa ohjelmaa.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu sekä tuote- ja arvanmyyntiä hyvin palkinnoin Elomaan talon kunnostamisen hyväksi.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Se on osa Kulttuurin unelmavuosi 2022 -hanketta.

Elomaan talo on Mikkelin keskusta-alueella ainoa alkuperäisessä asussaan pihapiireineen säilynyt rakennuskokonaisuus. Mikkeli-Seura on ylläpitänyt Elomaan suvun omistuksessa olevaa taloa jo vuodesta 1986 saakka. Taloa on mahdollista vuokrata esimerkiksi perhejuhlia ja kokouksia varten.

Avoimet ovet Elomaan talossa (Pirttiniemenkatu 21, Mikkeli) su 18.9. klo 12–16.

Lue myös:

"Vähävaraisten persoonien" ja viinapolttimoiden kaupunginosaan rakennettu mikkeliläistalo on nykyisin ainutlaatuinen aarre, jota kuka tahansa saa vuokrata