Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin funkisarkkitehtuuriin tutustutaan sunnuntaina kävellen osana Euroopan kulttuuriperintöpäiviä

Laura Hesson johdolla käveltävän kierroksen jujuna on osallistuminen Wikimedian järjestämään valokuvauskilpailuun.

Maailman suurimmaksi valokuvauskilpailuksi itseään tituleeraava Wiki Loves Monuments (WLM) tulee Mikkeliin.

Suomessa järjestetään kuudella paikkakunnalla valokuvauskävelyt osana Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Ideana on tutustua paikallisiin kulttuuriperintökohteisiin asiantuntevan oppaan johdolla ja napsia samalla valokuvia näkemästään. Kuvillaan voi halutessaan osallistua mainittuun valokuvauskilpailuun.

Mikkelissä tutustutaan funkisarkkitehtuuriin kävellen sunnuntaina 18. syyskuuta. Oppaana on kulttuuriympäristöasiantuntija Laura Hesso Etelä-Savon ely-keskuksesta.

Matkan varrella keskustellaan rakennuskohteiden arkkitehtuurista, historiasta ja ajankohtaisista rakennusperintöasioista.

Osallistuminen Mikkelin kaupungin museoiden ja Wikimedia Suomen järjestämään kamerakävelyyn on maksutonta, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan.

Kävelyreitin alkupiste on Etelä-Savon ammattiopiston rakennus osoitteessa Otavankatu 4. Aikaa kierrokselle kannattaa varata kaksi tuntia.

Kävelyyn voi osallistua vaikka ei osallistuisi valokuvauskilpailuun. Toisaalta, kierroksen kohteita voi käydä kuvaamassa omalla ajallaan ja osallistua kilpailuun. Aikaa on syyskuun loppuun saakka.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen Wikimedian sivuilla.