Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pertunmaalle rakennetaan Suomen suurin aurinkovoimala – Kuorttiin tulee 20 hehtaarin suuruinen voimalakenttä

Tuotanto alkaa vuonna 2024.

Suur-Savon Sähkö rakentaa Pertunmaalle Suomen suurimman aurinkovoimalan. Kuortin uuden teollisuusalueen viereen tulee voimala, jossa on noin 28 000 paneelia, Suur-Savon Sähkö kertoo tiedotteessa.

Voimalan rakentaa Solarigo Systems ja sen tuottama sähkö myydään Lumme Energian aurinkosähkösopimuksina.

Voimalan on tarkoitus toimia myös oppimisympäristönä aurinkosähköalan kehittämiseksi.

Paneelien huipputeho on 15 MW. Voimalan pinta-ala on noin 20 hehtaaria, mikä on tiedotteen mukaan suurempi kuin mikään toiminnassa oleva aurinkovoimala nyt Suomessa.

Kaupallinen tuotanto on määrä aloittaa vuonna 2024. Odotettu sähkön vuosituotanto on 13 200 MWh, mikä vastaa noin 880 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Aurinkokentän sähköntuotanto säästää hiilidioksidipäästöjä 1,17 miljoonaa kiloa vuosittain. Määrä vastaa lähes kahdeksaa miljoonaa polttomoottoriautolla ajettua kilometriä.

Tuulivoimaa etsitään myös

– Meille on tärkeää kehittää Järvi-Suomen sähköomavaraisuutta ja huoltovarmuutta. Aurinkovoimaloiden lisäksi kartoitamme mahdollisuuksia tuulivoiman rakentamiseen, Suur-Savon Sähkö -konsernin toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen sanoo tiedotteessa.

Pertunmaan voimalan toteuttamiselle on haettu työ- ja elinkeinoministeriön uuden energiateknologian ja suurten demonstraatiohankkeiden investointitukea. Toteutus edellyttää myönteistä päätöstä.

Viime viikolla uutisoitiin, että Solarigo rakentaa yli 9 000 paneelin aurinkovoimalan Juvalle ensi vuonna.

Juvalle rakennetaan ensi vuonna yli 9 000 paneelin aurinkovoimala – Aurinkopuisto tulee näytille Viitostien varteen