Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelissä toteutetaan loppuvuoden aikana vielä 21 Kulttuuritupsahdusta

Kulttuurin unelmavuoden viimeisissä tapahtumissa koetaan musiikkia, teatteria, tanssia, pelikulttuuria ja sanataidetta.

Mikkelin kaupungin Kulttuurin unelmavuosi -hankkeen viimeiselle Kulttuuritupsahdusten hakukierrokselle tuli 35 hakemusta, joista toteutukseen valittiin 21. Joukossa on muun muassa konsertteja, työpajoja, teatteria sekä näyttelyitä.

Lapsille ja nuorille on tarjolla esimerkiksi Mikkelin Tanssihullujen järjestämät salsan ja buggin työpajat sekä tanssibileet 26.11. ja 12.12.

Tamperelainen Ahaa -teatteri tuo fantasiamaisen seikkailun Sairilan koulun oppilaille. Myöhemmin koulun oppilaat toteuttavat yhteisöllisen taidetempauksen.

Mikkelin keskustan lisäksi tapahtumia on viety myös pitäjiin. Haukivuorelaiset ry järjestää Rytmiä raiteilla -tupsahduksen Savon radan päivänä 1.10. Helena Partanen ja Elsi Heimonen-Kerkelä toteuttavat puolestaan Lotjapitäjä Anttola ja Kristiinasta Ristiinaksi -opastukset 5.–6.11.

Kaiken kaikkiaan tupsahduksia on toteutettu Mikkelissä 84. Hankepäällikkö Jatta Juhola iloitsee, että hakukierroksella oli jälleen mukana uusia hakijoita ja erilaisia toimijoita.

Kulttuuritupsahdukset ovat luovan alan toimijoiden tuottamia taide- ja kulttuurialan ostopalveluja, jotka valitaan hakemusten perusteella. Tupsahdusten tavoitteena on tehdä taidetta ja kulttuuria tutuksi, ja ne ovat kokijoilleen maksuttomia.

Kulttuurin unelmavuosi -hankkeen toteuttaa Mikkelin kaupunki ja rahoittaa Etelä-Savon maakuntaliitto EU:n aluekehitysrahaston tuella.