Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syksyllä ilmestyy tietokirja Mannerheimin sotataidoista – Toinen kirjoittajista on Marski-kirjallisuudestaan palkittu mikkeliläislähtöinen sotahistorioitsija

Mikko Karjalainen ja Toni Mononen kirjoittivat Mannerheimin sotataito -teoksen yhdessä. Se julkaistaan 6. lokakuuta.

Marsalkka C. G. E. Mannerheimin elämä ja ura tarjoavat yhä uusia aiheita kirjallisuuteen. Lokakuun alussa julkistetaan Mikko Karjalaisen ja Toni Monosen tietokirja Mannerheimin sotataito.

Se keskittyy Mannerheimin 1880-luvulla alkaneeseen ja aina 1940-luvulle jatkuneeseen sotapalvelukseen. Kirjoittajat ovat lähestyneet aihettaan historiantutkimuksen keinoin ja erittelevät Mannerheimin sotataidon vahvuuksia ja puutteita.

Teos on ensimmäinen kattava kuvaus Mannerheimin kokemista sodista, tappioista ja voitoista. Tutkimus perustuu suomalaisen lähdeaineiston lisäksi aiemmin vähän tunnettuihin venäjänkielisiin alkuperäislähteisiin ja tutkimuskirjallisuuteen.

Palkittu kirjoittaja

Kirjailijakaksikosta filosofian tohtori Mikko Karjalainen on Maanpuolustuskorkeakoulussa sotahistorian apulaisprofessori. Mikkelin Otavasta kotoisin oleva Karjalainen on aiemmin julkaissut useita tieteellisiä sotataidon historiaa käsitteleviä artikkeleita ja teoksia.

Kaksi vuotta sitten Suomen marsalkka Mannerheimin perinnesäätiö palkitsi Karjalaisen teoksen Mannerheimin päämaja, sodanajan johtoesikunta 1918–1944 joka toinen vuosi jaettavalla sotahistorian palkinnolla.

Kapteeni Toni Mononen on Maanpuolustuskorkeakoulussa jättänyt tarkastettavaksi väitöstutkimuksensa, joka käsittelee sotienajan 1939–1944 päämajan viholliskuvaa.

Kirjan julkaisee 6.10. Otava.

Lue myös: Vara-Marskina oivaltavasti esiintynyt näyttelijä Timo Närhinsalo on kuollut