Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin vesijohtoverkosto vuotaa nyt kahdessa paikassa: Tuskussa ja Kenkäverossa – "Ihan normaaleja vesijohtoverkostossa ilmeneviä vikoja"

Tiistaina havaittiin vuoto lentokentän alueen vesijohtoverkostossa. Maanantaina asfaltti kastui vanhan putsarin alueella Pursialassa.

Mikkelin vesilaitoksella riittää töitä, sillä myös Tuskussa on havaittu vuoto vesijohtoverkossa. Maanantaina Kenkäveronniemessä ilmenneen vuodon korjaus on vielä kesken, sillä vuotokohta löytyi vasta tiistaina.

– Kenkäveronniemessä on nyt huuhtelu päällä. Seuraavaksi otetaan näytteet, että vesi on varmasti puhdasta, kertoi vesihuoltopäällikkö Reijo Turkki ennen kello neljää iltapäivällä.

Ennen kuin putki voidaan taas ottaa käyttöön, pitää odottaa näytteiden tuloksia. Niiden Turkki arvelee tulevan keskiviikkoillan aikana.

Alueen asukkaille toimenpiteet eivät aiheuta haittaa. Vesi kiertää tällä hetkellä perille eri reittiä.

– Reittejä on useita, joten vedenjakelua ei tarvitse katkaista. Eiköhän torstaina jo laiteta vesi tulemaan tuota putkea pitkin.

Turkin mukaan samentuneesta vedestä ei ole juurikaan tullut ilmoituksia vesilaitokselle.

Vuotokohdan etsimiseen kului aikaa, koska vuoto havaittiin asfaltille nousseesta vedestä. Siitä ei pysty päättelemään, missä putken vuotokohta tismalleen on. Asfaltin alla on murskeita ja suodatinkerros, ja putkesta valuva vesi saattaa kulkea pitkänkin matkan niitä pitkin ennen nousuaan maan pinnalle.

Tiistaiaamuna vesilaitos tiedotti nettisivuillaan, että myös Tuskussa on havaittu vuoto vesijohtoverkostossa. Vuotojen vuoksi vesijohtovesi voi olla sameaa lentokentän, Tuskun, keskustan, Launialan ja Tuppuralan alueilla. Vesilaitoksen neuvo on veden juoksuttaminen samentumien poistamiseksi.

– Sinne jatketaan nyt seuraavaksi. Katsotaan, mikä siellä on vikana. Mutta sielläkään tilanne ei aiheuta isompia ongelmia vedenjakelussa, Turkki sanoo.

Lentokentän alueella vuotokohtaa etsitään noin sadan metrin matkalta.

Turkki vakuuttaa, että syytä huoleen ei ole, vaikka vuotoja on ilmennyt kahdessa paikassa näinkin lyhyen ajan sisällä.

– Nämä ovat ihan normaaleja vesijohtoverkostossa ilmeneviä vikoja, Turkki sanoo.

Lentokentän alueella on vielä vanhoja rautaputkia, mutta Kenkäveronniemen vuotokohdassa putket ovat muovia.

Lue lisää: Vuoto runkovesijohdossa voi aiheuttaa samentumaa Mikkelin keskustan, Launialan ja Tuppuralan alueilla

Juttua päivitetty kello 16.00 kertomalla tilanteen jatkumisesta.