Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raskasta joulua -kiertue tulee joulukuussa Mikkeliin – Konsertteja on parillakymmenellä paikkakunnalla

Mikkelissä konserttipaikkana on Mikaelin Martti Talvela -sali. Saliin mahtuu lähes 700 kuulijaa.

Tanakalla otteella joulun sanomaa välittävä Raskasta joulua -kiertue julkisti taannoin paikkakuntakohtaiset solistinsa. Mikkelissä lauluvuorossa ovat Marko Hietala, Noora Louhimo, Tony Kakko ja Ville Tuomi.

Nelikosta tunnetuin lienee ex-Nightwish-tähti Hietala. Perheenlisäystä lokakuussa odottava Hietala on julkisesti kertonut kärsineensä masennuksesta ja halunneensa rauhoittaa elämäänsä.

Tony Kakko puolestaan on Sonata Arctican solisti ja biisintekijä, Raskasta joulua -kiertueen vakiokalustoa hänkin.

Battle Beast -yhtyeen solisti ja keulakuva Noora Louhimo on julkaissut myös sooloalbumin, ja Ville Tuomen nykyinen bändiosoite on legendaarinen Leningrad Cowboys. Eivätkä hekään ole ensimmäistä kertaa Raskasta joulua -lavalla.

Kiertue käynnistyy 18. marraskuuta Kokkolassa ja saapuu Mikkeliin kuukautta myöhemmin. Mikaeli on turneen 17. pysäkki.

Keikoilla vakiokävijöitä

Raskasta joulua -formaatti on ollut menestyksekäs, ja kiertueita on järjestetty pian 20 vuoden ajan. Kuulijoita konsertteihin on vuosittain kerääntynyt kymmeniä tuhansia.

Pari poikkeusta on. Vuonna 2020 kiertue jouduttiin keskeyttämään koronapandemian takia vain kahden konsertin jälkeen. Vuonna 2021 Raskasta joulua -kiertuepaikkakuntia oli seitsemän, eikä esimerkiksi Mikkeli ollut niiden joukossa.

Ristiinassa asuva kuvanveistäjä Anne Mäkeläinen on käynyt Raskasta joulua -konserteissa useita kertoja ja aikoo mennä kuulolle tänäkin vuonna.

– Odotettu perinne. Minua viehättää tietysti joulun tunnelma, hyvät artistit ja karismaattisuus – sekä rokki! Pidän rokista, Mäkeläinen sanoo.

Hän nimeää suosikkisolistikseen Marko Hietalan.

Näyttää siltä, että Mäkeläisen ei tarvitse istua itsekseen Mikaelin isossa Martti Talvela -salissa, sillä sinne on myymättä enää muutamia hajapaikkoja. Tupa täyttynee tälläkin vuonna.

Raskasta joulua Martti Talvela -sali ti 13.12. klo 19.

Korjattu otsikossa marraskuu joulukuuksi 21.9. klo 15.30.