Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Savon Yrittäjät toivoo keskitettyjä yrityspalveluita – Aluejärjestön puheenjohtajana jatkaa Nina Rasola

Yrityspalveluiden tavoitettavuudessa olisi yrittäjien mielestä parantamisen varaa.

Etelä-Savon Yrittäjät odottaa keskitetympiä, helpommin löydettäviä yrityspalveluita. Aluejärjestön mielestä tavoitteeksi tulisi asettaa maakunnalliset verkostomaiset elinkeinopalvelut, joihin resurssit keskitetään.

Vuosikokouksen kannanotossa järjestö toteaa, että yrityksille suunnattuja elinkeinopalveluja tuottavat useat eri toimijat: valtio valtakunnallisesti ja alueellisesti, kunnat paikallisesti sekä myös seudullisesti omana tuotantonaan tai yhtiömuodossa. Kokonaisuus on yrittäjän näkökulmasta jäsentymätön ja pirstaleinen, ja tarpeelliset palvelut jäävät siksi käyttämättä, arvioidaan kannanotossa.

Etelä-Savon Yrittäjät viittaa Kuntabarometrin vastauksiin, joiden perusteella eteläsavolaisten yritysten kokemus yrityspalveluiden tavoitettavuudesta on koko maan tason alapuolella.

Järjestöllä on huoli kuntien elinvoiman hiipumisesta. Yrittäjien mielestä isommilla hartioilla, eli maakunnallisen elinkeinopalveluverkoston toiminnalla, olisi paremmat mahdollisuudet laadukkaisiin palveluihin kaikille yrityksille riippumatta sijaintikunnasta.

Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtajana jatkaa seuraavat kaksi vuotta Nina Rasola Mikkelistä. Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Ruth Lähdeaho-Kero Savonlinnasta.

Kaksivuotiskaudelle hallitukseen valittiin Harri Mattinen ja Heli Peltola Mikkelistä, Heikki Skyttä Pieksämäeltä ja Laura Muhonen Savonlinnasta. Lisäksi hallituksessa ensi vuonna jatkavat Ari Korhonen Rantasalmelta ja Mirja Anunti-Virta Sulkavalta.