Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden 2022 Mikkeli-palkinnon saa Hamid Al-Sammarraee

Al-Sammarraee on tunnettu Mikkeli-aiheisista videoista sekä lyhyt- ja dokumenttielokuvista.

Mikkelin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta myönsi vuoden 2022 Mikkeli-palkinnon Hamid Al-Sammarraeelle. Palkintosumma on 2 000 euroa.

Irakista Mikkeliin vuonna 2008 muuttanut Al-Sammarraee on tehnyt Mikkeli-aiheisia videoita sekä lyhyt- ja dokumenttielokuvia. Hän on itse sekä osana työryhmiä menestynyt niin valtakunnallisissa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa.

Vuonna 2019 Al-Sammarraee valittiin vuoden kansainväliseksi mikkeliläiseksi ja vuonna 2015 hän sai Etelä-Savon maakuntaliiton Etelä-Savon parhaat -palkinnon.

Mikkeli-palkintoa on myönnetty vuodesta 1981 alkaen. Palkinnon perusteena on aktiivinen toiminta jollakin taiteen alalla, saavutettu erinomainen taso tai taiteellisella toiminnalla kaupungille tuotettu valtakunnallinen julkisuus. Saajan edellytetään tehneen Mikkeliä tunnetuksi kulttuurin avulla tai toimineen merkittävällä tavalla kaupungin kulttuurielämän hyväksi.