Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Savon hyvinvointialue sai lempinimen – Aluevaltuusto työsti Eloisan strategiaa Savonlinnassa

Etelä-Savon hyvinvointialueen lempinimi on nyt Eloisa.

Etelä-Savon hyvinvointialueen lempinimi on nyt Eloisa. Näin linjasi aluevaltuusto strategiatyöpajansa yhteydessä Savonlinnassa keskiviikkona.

Etelä-Savon hyvinvointialueen brändityöryhmä järjesti kesällä henkilöstölle ja alueensa asukkaille kyselyn siitä, mikä sopisi alueen kutsumanimeksi. Kyselyyn vastasi yli 1 200 ihmistä. Vain neljä prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että hyvinvointialue ei tarvitse lempinimeä virallisen nimen rinnalle.

– Valittu lempinimi kuvastaa aluettamme uudistuvana, energisenä ja raikkaana toimijana, aivan kuten kyselyyn vastanneetkin olivat sen kokeneet, aluevaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) sanoo hyvinvointialue Eloisan tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan aluevaltuutetut totesivat, että Eloisa on erottuva ja alueelle sopiva nimi, joka sointuu viralliseen Etelä-Savon hyvinvointialue -nimeen. Eloisan koettiin myös luovan oikeanlaista kuvaa koko hyvinvointialueen toiminnasta ja sen asukkaista.

– Mehän olemme eloisia ihmisiä täällä. Nimi kuvastaa hyvin eteläsavolaista luonnetta, aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Laukkanen (kesk.) summaa tiedotteessa.

Eloisa-lempinimi oli yksi nimivaihtoehdoista, joita hyvinvointialueen brändityöryhmä ehdotti lempinimeksi. Nimi sai laajaa kannatusta myös asukkaille ja henkilöstölle järjestetyssä kyselyssä.

Aluevaltuusto linjasi samalla kertaa myös hyvinvointialueen tulevasta, uudesta visuaalisesta ilmeestä brändityöryhmän esittämien luonnosten pohjalta. Visuaalinen ilme on tarkoitus julkistaa ja ottaa käyttöön lokakuun lopulla.

– Ilmeestä on tulossa raikas ja muista hyvinvointialueista erottuva. Ilme myös sopii hyvin yhteen lempinimen, Eloisan, kanssa. Nyt ilme päästään suunnittelemaan loppuun, hyvinvointialueen viestintäpäällikkö Suvi Sikstus kertoo tiedotteessa.

Lempinimi ja tuleva visuaalinen ilme pohjaavat hyvinvointialueen strategiaan, jota myös työstetään parhaillaan.