Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsämörri kutsuu lapset lauantaina Mikkelipuistoon

Koko perheen tapahtumassa yhdistetään Metsämörrin juhlavuosi, vanhustenviikko sekä heijastinpäivä.

Mikkelin Latu, Essoten Omatori ja Liikenneturva yhteistyökumppaneineen järjestävät toimintapäivän Kaihun kodalla ja Mikkelipuistossa lauantaina 1. lokakuuta. Ohjelmaa on erityisesti perheen pienimmille, jotka pääsevät tutkimaan, ihmettelemään ja leikkimään lähiluonnossa.

Lapsille järjestetään laituripilkkikokeilua, keppihevosrata sekä Metsämörrin tehtävärata. Tehtäväradalla voi nähdä oikean Metsämörrin. Osallistujat pääsevät tekemään Metsämörrille oman räsymaton luonnonmateriaaleista. Lisäksi leikitään perinneleikkejä sekä tehdään luontotaidetta.

Liikenneturva testaa tapahtumassa heijastimia. Mukaan kannattaa ottaa oma heijastin tai heijastava asuste ja kokeilla, miten hyvin se pimeässä näkyy.

Mikkelin Latu pitää Kaihun kodassa puffettia kello 10–13. Myös Mikkelipuiston nuotiopaikat ovat käytössä, ja niissä voi nauttia omia eväitä.

Päivässä yhdistyvät Metsämörrin 30-vuotisjuhlavuosi, vanhusten viikko sekä valtakunnallinen heijastinpäivä. Metsämörri on Suomen Ladun koordinoimaa, lapsille järjestettävää luontoa suojelevaa metsäretkeilytoimintaa. Vanhusten viikon teemana on Yhdessä luontoon – joka iän oikeus.

Tapahtuma on maksuton ja esteettömyyteen on kiinnitetty toteutuksessa huomiota.