Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinvointialueella on valtaosa palvelualueiden vetäjistä valittu – Myös strategia saatiin kansalaisten kommentoitavaksi

Hyvinvointialueen toiminta-ajatus on ”Myö yhessä”.

Etelä-Savon hyvinvointialueen eli Eloisan palvelualueiden vetäjistä on valtaosa valittu. Palvelualueiden johtavien viranhaltijoiden haku on ollut auki ajalla 2.9.–16.9. Virat olivat pääosin sisäisessä haussa.

Tehtävät herättivät suurta mielenkiintoa ja hakemuksia saatiin paljon kaikilla palvelualueilla. Hakemuksia sisäisellä hakumenettelyllä olleisiin paikkoihin saatiin yhteensä 129.

– Organisoitumisessa päästiin nyt aimo harppaus eteenpäin. Olen todella iloinen, että saimme virkoihin runsaasti hakemuksia jokaisella toimialalla ja sen myötä erittäin hyvät ja pätevät tekijät eri palvelualueille, hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä sanoo hyvinvointialueen tiedotteessa.

Konsernipalveluihin sijoittuvien henkilöstöjohtajan, digijohtajan sekä vaikuttavuusjohtajan virat ovat olleet ulkoisessa hakumenettelyssä. Näiden virkojen rekrytointiprosessit ovat vielä kesken.

Strategialuonnos kansalaisten nähtäville

Tammikuussa 2023 toimintansa aloittava Etelä-Savon hyvinvointialue on laatinut aluevaltuuston johdolla hyvinvointialuestrategiaansa kesän ja alkusyksyn aikana. Nyt strategialuonnos on laitettu nettiin kommentoitavaksi.

Tarkoituksena on kartoittaa asukkaiden, luottamushenkilöiden, henkilöstön ja kumppaniorganisaatioiden edustajien näkemyksiä strategialuonnoksesta. Tulosten perusteella arvioidaan strategialuonnoksen muutostarpeet ennen sen saattamista aluevaltuuston hyväksyttäväksi.

Strategiakyselyyn voi vastata 16.10. mennessä. Linkit luonnokseen ja kyselyyn löytyvät hyvinvointialueen nettisivuilta.

Hyvinvointialuestrategia on ylin alueen toimintaa ohjaava dokumentti, jonka avulla aluevaltuusto määrittelee yleiset suuntaviivat hyvinvointialueen toiminnalle ja kehittämiselle. Aluevaltuusto on työstänyt strategiaa kolmessa työpajassa ja työskentelyn tuloksena on syntynyt nyt julkaistu luonnosversio.

– Strategiatyö on ollut erittäin tärkeää. Sen myötä keväällä aloittaneet valtuusto ja hallitus sekä viranhaltijajohto ovat aloittaneet yhteistyötään, Etelä-Savon hyvinvointialueen konsernipalvelujen toimialajohtaja Sami Sipilä sanoo tiedotteessa.

Sipilä toteaa, että Etelä-Savo etsii strategian kautta omat vahvuutensa ja erityispiirteensä.

– Toisaalta on myös löydettävä ne painopisteet, joihin tiukassa taloustilanteessa panostetaan, Sipilä jatkaa.

Aluevaltuuston on määrä päättää lopullisesta strategiasta marraskuussa 2022. Vuoden 2023 aikana täsmennetään vielä mittarit, joiden avulla varmistetaan strategian toteutuminen kaikilla tasoilla.

– Strategiasta pyritään luomaan riittävän konkreettinen niin, että jokainen työyksikkö pystyy omaksumaan strategian painopisteet omassa toiminnassaan. Myös henkilöstö ja työntekijäkokemus nostetaan strategiassa esiin erittäin vahvasti, Sipilä kertoo.

Strategiassa määritelty hyvinvointialueen toiminta-ajatus on ”Myö yhessä”.

– Toiminta-ajatus tiivistää hyvinvointialueen tahtotilan toisaalta organisaationa, toisaalta kuntien, yritysten ja järjestöjen suuntaan, Sipilä päättää.