Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haukivuoren Kantalassa perustetun Lyijykomppanian Esa Moilanen on kuollut

Moilasella oli suuri vaikutus esimerkiksi Trio Niskalaukauksen ja Viikatteen syntyyn.

Haukivuoren Kantalassa vuonna 1981 Lead Company -nimellä perustetun Lyijykomppania-yhtyeen sanoittaja, rumpali ja ainoa alkuperäisjäsen Esa Moilanen on kuollut. Bändi kertoi asiasta Facebook-sivullaan sunnuntaina. Moilanen oli syntynyt vuonna 1961.

Lyijykomppanialla ja Moilasella on ollut suuri vaikutus kotimaiseen raskaampaan musiikkiin. Bändissä vuosina 1981–1996 mukana ollut Timo Rautiainen kuvailee musiikkilehti Soundin haastattelussa Moilasen vaikutusta valtavaksi.

– Ilman Esa Moilasta ei olisi ollut Lyijykomppaniaa. Ja ilman Lyijykomppaniaa ei olisi syntynyt Trio Niskalaukausta. Esa teki tämän kaiken mahdolliseksi, Rautiainen kertoo Soundille.

Niskalauksen lisäksi muun muassa Viikate on saanut vaikutteita Lyijykomppanian tuotannosta.

Viimeisin Lyijykomppanian levy ilmestyi yhtyeen juhlavuonna 2021. Viimeisen keikkansa Esa Moilanen soitti bändin kanssa Turussa vain noin viikon ennen kuolemaansa.

Lue myös:

Haukivuorella perustettu tinkimätön hevibändi Lyijykomppania täyttää 40 vuotta – "Kun tällaista musiikkia ei soita kukaan muu, kai se sitten on soitettava itse"

Kun mikään ei muutu, asiat ovat täysin kunnossa — Haukivuorelaislähtöisen Lyijykomppanian uusi levy kertoo karuja tarinoita kylmän rauhallisesti

Timo Rautiainen ei tohtinut kohdata Haukivuoren aseman nuorisoa keihäs kainalossaan – Ensimmäinen sähkökitara ostettiin Mikkelin Laitisenkulmasta ja elämän rakkaus löytyi luokalle jäädessä, haukivuorelaislähtöinen muusikko muistelee