Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 60 esiintyjää mukana kahdessa kirkkokonsertissa Mikkelissä – Ohjelmassa muun muassa harvoin kuultu Ristiina-kantaatti

Elämän lähteellä -konsertit kuullaan Ristiinan kirkossa ja Pitäjänkirkossa.

Mikkelin kaupunginorkesteri ja kolme paikallista kuoroa yhdistävät voimansa ensi viikonloppuna kuultavassa kahdessa Elämän lähteellä -kirkkokonsertissa. Esiintyjiä konserteissa on siten yli 60.

Mikkeliläiskuoroista mukana ovat Mikkelin kamarikuoro, Fermaatti-kuoro sekä konsertteja varten koottu Kantaattikuoro.

Konserttien ohjelmat poikkeavat toisistaan, mutta molemmat alkavat Ristiinan 350-vuotisjuhliin vuonna 1999 valmistuneella Ristiina-kantaatilla. Teoksen esittävät Kantaattikuoro ja Mikkelin kaupunginorkesteri Yrjö Pulkkisen johdolla.

Kotiseutujuhla Ristiinassa

Lauantaina 8.10. Ristiinan kirkon konsertissa kuullaan myös kantaesitys, sillä Pulkkinen on orkestroinut jousiorkesteriversion Oskar Merikannon vähemmän tunnetusta sävellyksestä Idylli. Lisäksi ohjelmassa on Kiitos nyt Herran -variaatioita uruille ja kuorolle. Urkuja soittaa Heikki Valojärvi.

Kokonaisuudessaan lauantain konsertti liittyy samana päivänä vietettävään kotiseutujuhlaan Ristiinassa.

Sunnuntaina 9.10. Pitäjänkirkossa kuullaan professori Eero Tarastin puheenvuoro ennen Ristiina-kantaatin esitystä.

Konsertin ohjelmassa on myös lauluja keskiajalta ja renessanssiajalta, onhan Mikkelin kamarikuoron tavaramerkki vanha kirkkomusiikki. Kuoroa johtaa Matti-Veikko Kuusi.

Jukka Stenlundin johtama Fermaatti-kuoro esittää puolestaan rytmistä gospelmusiikkia. Illan ohjelmistossa on lauluja muun muassa Pekka Simojoelta, Jaakko Löytyltä ja Petri Laaksoselta.

Molemmat konsertit päättyvät yhteislauluun.

Elämän lähteellä -konsertti Ristiinan kirkossa la 8.10. klo 15 ja Pitäjänkirkossa su 9.10. klo 19. Vapaa pääsy, ohjelma maksullinen.