Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Savon ely-keskuksen vesienhoitotiimi lähtee kiertueelle – Tarjolla apua rahoitushakuun

Kiertueen tilaisuuksissa keskustellaan muun muassa vesienhoitosuunnitelmista sekä neuvotaan pian aukeavissa vesistöjen kunnostushankkeiden avustushauissa.

Etelä-Savon ely-keskuksen vesienhoitotiimi lähtee lokakuun alussa kiertueelle, jonka aikana vieraillaan kalatalousalueilla Etelä-Savossa. Kiertueen tarkoituksena on koota yhteen alueen vesistökunnostajat, viranomaiset ja muut sidosryhmätoimijat.

Kiertueen tilaisuuksissa saa apua 18. lokakuuta aukeavaan rahoitushakuun. Rahoitusta on jaossa vesistökunnostushankkeiden toteuttamiseen ja suunnitteluun sekä vesiensuojelutoimijoiden alueellisten verkostojen vahvistamiseen. Haku päättyy 30.11.2022.

Avustuksilla edistetään vesien tilan parantamista ja vesiympäristöjen hoitamista sekä vahvistetaan vesistökunnostajien ja valuma-alueiden eri maanomistajien yhteistyötä. Vesienkunnostushankkeeseen voi ryhtyä esimerkiksi vesiensuojelu- tai vesienhoitoyhdistys, säätiö, kyläyhdistys, ympäristöjärjestö, neuvontajärjestö, vapaa-ajan kalastukseen liittyvä yhdistys, kunta tai kaupunki.

Kiertue pysähtyy loppuvuoden aikana esimerkiksi Puumalassa, Mikkelissä ja Mäntyharjussa. Tilaisuuksiin voi osallistua joko paikan päällä tai etäyhteydellä Teams-sovelluksen kautta.

Tilaisuuksiin toivotaan ennakkoilmoittautumista. Sen voi tehdä puhelimitse numeroon 029 502 4208 tai sähköpostitse osoitteeseen inka.vesala@ely-keskus.fi.