Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolustusvoimien upseereita siirtyy uusiin tehtäviin

Myös Maavoimien esikunnassa tapahtuu vaihdoksia.

Upseereita siirtyy uusiin tehtäviin vuodenvaihteessa komentajan määräyksellä. Puolustusvoimat tiedottaa neljän upseerin määräämisestä uuteen tehtävään.

Prikaatikenraali Jukka Jokinen on määrätty 1. tammikuuta alkaen Maavoimien esikuntaan esikuntapäällikön tehtävään. Jokinen on toiminut Karjalan prikaatin komentajana vuodesta 2019.

Prikaatikenraali Tero Ylitalo on määrätty Pääesikunnan suunnittelupäällikön tehtävään. Hän on toiminut vuodesta 2021 Maavoimien operaatiopäällikkönä.

Pääesikunnan sektorijohtajana vuodesta 2021 toiminut eversti Jyri Raitasalo on määrätty Karjalan prikaatin komentajan tehtävään. Raitasalo nimitetään kenraalin virkaan vuoden 2023 alusta vuoden 2027 loppuun.

Eversti Sami-Antti Takamaa on määrätty Maavoimien operaatiopäällikön tehtävään. Takamaa nimitetään kenraalin virkaan vuosiksi 2023–2027. Takamaa on toiminut Maasotakoulun johtajana vuodesta 2022.