Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lautalasteissa olleet peräkärryt suistuivat tieltä ulos Puumalassa ja Pieksämäellä – Kuljettaja ajoi päin puuta Mäntyharjussa

Onnettomuudet peräkärryjen kanssa sattuivat alle puolen tunnin välein tiistaina iltapäivällä.

Kaksi ihmistä loukkantui, kun henkilöauton peräkärry alkoi heittelehtiä Lietvedentiellä Puumalassa tiistaina iltapäivällä. Päivystävä palomestari Riku Seppä Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo, että auto veti peräkärryä, jossa oli lautakuorma.

Yhdistelmä oli matkalla Puumalasta Mikkeliin päin, kun se alkoi heittelehtiä isossa alamäessä ennen Rokansalontien risteystä. Auto peräkärryineen päätyi kulkusuunnassa oikealle tien laidassa olleeseen kaiteeseen.

Onnettomuusautossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja. Ensihoito kuljetti molemmat Mikkeliin yhteispäivystykseen jatkohoitoon. Alustavien tietojen mukaan molemmat olisivat loukkaantuneet lievästi onnettomuudessa.

Auto vaurioitui ajokelvottomaan kuntoon. Lautalasti pysyi kasassa eikä levinnyt pitkin pientareita.

Hälytys onnettomuudesta tuli kello 15.49.

Pieksämäellä kuljettaja ryömi pois autosta

Seuraavan hälytyksen Etelä-Savon pelastuslaitos sai puolisen tuntia myöhemmin, kun toinen peräkärry lasteineen ajoi ojaan Pieksämäellä. Seppä kertoo, että yhdistelmä pyörähti ojassa katolleen.

Autossa oli vain kuljettaja, joka pääsi omin voimin ryömimään pois autosta.

Ulosajo sattui Kangasniementiellä Pieksämäeltä noin viisi kilometriä Kangasniemen suuntaan. Auto ja peräkärry ajautuivat kulkusuunnassa oikealle tieltä ojaan.

Peräkärryssä oli lastattuna kertopuupalkkeja. Ensihoito tarkisti kuljettajan ja alustavien tietojen mukaan hän ei loukkaantunut onnettomuudessa. Pelastuslaitos käänsi onnettomuusauton pyörilleen ja teki virrattomaksi lisävahinkojen estämiseksi.

Mäntyharjun ulosajo sattui taajamassa

Mäntyharjussa henkilöauton kuljettaja ajoi tuntemattomasta syystä päin puuta taajamassa Raututiellä Lankaniemen ja Laidunmaan välissä. Kuljettaja ei loukkaantunut, mutta matkustaja loukkaantui alustavien tietojen mukaan lievästi. Autossa ei ollut muita ihmisiä.

Ensihoito tarkisti onnettomuudessa osallisena olleet. Pelastuslaitos tarkisti auton mahdolliset öljyvuodot, mutta vuotoja ei havaittu. Hälytys tuli kello 16.54.

Uutista on päivitetty kello 17.42 Pieksämäen onnettomuuden tiedoilla ja kello 18.13 Mäntyharjun onnettomuuden tiedoilla.