Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelissä järjestetään keskiviikkona syksyn isoimmat opiskelijabileet: Hallituskadun approt palaa katukuvaan ja Kirkkopuistossa soi DJ Haraldin koko kansan disco

Opiskelijoiden ilonpitoon odotetaan ainakin 700 lipun ostanutta osallistujaa.

Mikkelin keskusta täyttyy keskiviikkona värikkäisiin haalareihin pukeutuneesta monisatapäisestä juhlaväestä. Korkeakouluopiskelijoiden tapahtuma Hallituskadun approt järjestetään taas koronatauon jälkeen.

Approilu alkaa alkuillan tunteina Kirkkopuistosta totuttua näyttävämmin: Harri "DJ Harald" Kukkola esiintyy siellä "koko kansan discon" merkeissä kello 17–19.

– Puisto-osuus on kaikille ilmainen, ja sinne saa tulla ihmettelemään meininkiä. Kirkkopuistossa jaetaan myös rannekkeet kiertämään lähteville opiskelijoille. Harri lähettää tasatunnein approporukat liikenteeseen, kertoo Xamkin opiskelijakunnan jäsen Elina Ylönen.

Approavajaisten julkisen keikan mahdollistaa Mikkelin kulttuurin unelmavuosi.

– Aiemmin approjen aloitus on ollut pieni ja hillitty. On jaettu vain rannekkeet, mutta nyt on isompi setti, Ylönen painottaa.

Viimeksi approja juhlittiin totutun isosti vuoden 2019 keväällä. Approt järjestetään nyt poikkeuksellisesti syksyllä, koska kuluvankin vuoden keväältä tapahtuma jäi järjestämättä.

Ylönen arvioi, että 700 myydyn lipun raja menee rikki keskiviikkoon mennessä. Maanantaina iltapäivällä lippuja oli käynyt kaupaksi noin 650. Lipun ostaneet opiskelijat saavat appro-diplomin, haalarimerkin ja sisäänpääsyn approkierroksen päättäviin bileisiin. Jatkoklubina toimii Bar'n'Night Vaakuna, jossa esiintyy Cledos.

Dj Harald Mikkelin Kirkkopuistossa keskiviikkona 12. lokakuuta kello 17–19.