Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Influenssarokotukset alkavat Essoten alueella lokakuun lopussa, ajanvaraus aukeaa maanantaina

Essote suosittaa ottamaan koronarokotteen tehosteen samalla käynnillä influenssarokotuksen kanssa.

Syksyn influenssarokotukset alkavat Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten alueella maanantaina 31. lokakuuta. Ajanvaraus avautuu maanantaina 17. lokakuuta.

Essote kertoo tiedotteessa, että rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella koronarokotuspisteillä ja neuvoloissa alueen kunnissa.

Ajan voi varata netissä ilman tunnistautumista kuten koronarokotuksissakin.

Essoten neuvolat rokottavat alle 7-vuotiaita ja heidän perheenjäseniään, jos he kuuluvat maksuttoman influenssarokotteen kohderyhmiin. Neuvoloiden ajanvaraus avautuu myös 17. lokakuuta, mutta ensimmäiset rokotusajat ovat 12. marraskuuta lähtien.

Influenssarokotusajan varata myös puhelimitse Koronaneuvonnan numerossa 040 676 4100 arkisin kello 8–15. Puhelinpalvelu saattaa ruuhkautua ja odotusaika voi olla pitkä.

Koronarokotteen tehosteannosta suositellaan 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Essote suosittaa ottamaan koronarokotteen tehosteen samalla käynnillä influenssarokotuksen kanssa. Aiemmin saatujen koronarokoteannosten määrällä ei ole vaikutusta suositukseen.

Jos otat sekä koronatehosteen että influenssarokotteen, Essote pyytää tekemään ajanvarauksen vain koronarokotukseen. Koronarokotteita valmistetaan annettavaksi koronarokotusaikojen varausten mukaisesti.

Kun ajan on varannut koronarokotuksen ajanvarauksesta 31. lokakuuta lähtien, saa samalla käynnillä influenssarokotteen rokotuspaikalla pyydettäessä, vaikka influenssarokotukseen ei olekaan aikaa varattuna.

Maksuttoman influenssarokotteen saavat 65 vuotta täyttäneet, alle 7-vuotiaat ja yli kuuden kuukauden ikäiset lapset, raskaana olevat, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset, potilaiden hoitoon osallistuva sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö ja vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri.