Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelissä järjestetään maaliskuussa epäoikeudenmukaisuuden konferenssi – Kansainvälinen tapahtuma käsittelee teemoja tasa-arvosta sotiin

Tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenia tuo nelipäiväisen tapahtuman Mikkeliin. Viimeksi konferenssi järjestettiin Taiwanissa.

Mikkelissä järjestetään maailmankonferenssi sosiaalisen epäoikeudenmukaisuuden teemoista.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenian ja Injustice international -tutkijaverkoston järjestämä nelipäiväinen konferenssi saapuu kaupunkiin ensi maaliskuun lopulla. Tapahtumassa käsitellään muun muassa tasa-arvoisuutta, sotaa, pakolaisuutta sekä vähemmistö- ja syrjintäkysymyksiä.

Konferenssin johtavaksi teemaksi on otsikoitu injustice in a world of uncertainty eli epäoikeudenmukaisuus epävakaassa maailmassa.

– Viimeksi vastaava maailmankonferenssi pidettiin Taiwanissa viime maaliskuussa. On hienoa saada korkeatasoinen tieteellinen konferenssi nyt Mikkeliin, kiteyttää Juvenian erikoistutkija Susan Eriksson.

Hän oli mukana perustamassa konferenssin taustavoimana toimivaa Injustice international -verkostoa. Verkosto kertoo verkkosivuillaan tavoitteekseen paljastaa väärinkäytöksiä, jotka kohdistuvat muun muassa ympäristöön, etnisiin vähemmistöihin ja yhteiskunnan huono-osaisimpiin.

Tapahtumaan odotetaan kotimaisia ja ulkomaalaisia huippupuhujia. Neljän päivän aikana ohjelmaa järjestetään Xamkin kampuksella ja muualla Mikkelissä. Luvassa on kohtaamisia niin kasvotusten kuin etäyhteyden välityksellä.

Ohjelmasisältö julkaistaan yleisölle tammikuussa. Konferenssin järjestelyjä koordinoiva projektipäällikkö Antti Rantaniva Juvenialta painottaa, että myös Xamkin opiskelijat tuottavat konferenssiohjelmaa.

– Tarkoitus on nostaa tärkeitä teemoja mahdollisimman näkyvästi esiin ja herättää keskustelua niiden ympärillä. Ne teemat ovat nyt ajankohtaisia Suomessa ja Etelä-Savossa, mutta samalla ne liittyvät vahvasti koko maailman tulevaisuuteen.

Rantaniva kehottaa paikallisia järjestöjä ja muita toimijoita olemaan yhteydessä, jos herää kiinnostus solmia yhteistyötä konferenssin yhteyteen.

Injustice in a world of uncertainty -maailmankonferenssi Mikkelissä 28.–31.3.2023.