Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuka on Vuoden positiivisin mikkeliläinen? – Lue tästä luonnehdinnat kuudesta ehdokkaasta ja äänestä!

Raati tukeutui myös sosiaaliseen mediaan ehdokkaiden etsinnässä.

Vuoden positiivisin mikkeliläinen on jälleen etsinnässä. Mikkelin Nuorkauppakamari on yhdessä kokoamansa raadin kanssa valinnut kuusi ehdokasta kisaan. Suosikkiaan voi äänestää verkossa sunnuntaihin 30. lokakuuta asti.

Vuoden 2022 ehdokkaat ovat Maisa Häkkinen, Olli Jokinen, Heidi Kelho, Kirjalan kahvipaahtimo, Teemu Laasanen ja Nuijamiehen Salen asiakaspalvelijat.

Äänestäminen tapahtuu Mikkelin Nuorkauppakamarin nettisivulla. Voittaja palkitaan Jukurien kotiottelun yhteydessä marraskuussa. Viime vuonna lähes 2 500 mikkeliläistä antoi äänensä, ja tuolloin positiivisimmaksi nimettiin Essoten koronatiimin lääkärit Hans Gärdström ja Santeri Seppälä.

Palkittu on henkilö tai toimija, joka on tuonut Mikkeliä esiin positiivisessa valossa niin paikallisesti kuin kansallisesti. Aikaisempina vuosina palkinnon ovat saaneet muun muassa Mikkelin Jukurien liigajoukkue, torikauppias Kaija Ahonen sekä yrittäjä ja elokuvatuottaja Jesse Haaja.

Projektipäällikkö Mikko Oksanen Mikkelin Nuorkauppakamarista kertoo, että tänä vuonna valinnan konseptia on hieman päivitetty. Raatilaisten lisäksi ehdotuksia on kerätty nuorkauppakamarin sosiaalisen median kanavista. Raati valitsi ehdokkaat parinkymmenen ehdotuksen joukosta.

Raadissa istuivat viime vuoden voittajat Gärdström ja Seppälä sekä Mikkelin nuorkauppakamarin senaattori, Aito Asuntojen yrittäjä Marko Palhomaa, Länsi-Savon päätoimittaja Timo Laitakari, Dom Mikkelin yrittäjä Juha Parkkinen, Mikkelin nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Vilma Paasonen ja Mikkelin Nuorkauppakamarin valmistautuva puheenjohtaja Hanna Laukkanen.

Tässä ovat tämän vuoden ehdokkaat. Perustelut ovat raadilta ja ehdottajilta:

Kirjalan kahvipaahtimo

– Kirjalan pieni, intiimi ja paikallinen kahvipaahtimo tuottaa iloa kaikille mikkeliläisille. Kahvilan asiakaskunta koostuu lähialueen lisäksi myös kauempaa saapuvista mikkeliläisistä. Asiakaspalvelu on aina iloista ja huomioivaa. Kirjalan Kahvipaahtimo on mikkeliläinen loppuvuodesta 2018 perustettu pienpaahtimo. Paahtimo sai alkunsa Kirjalan vanhan puutalokaupunginosan sydämessä, josta se vuoden 2020 keväällä muutti Saimaan sykkeeseen Heimariin. Kirjalan Kahvipaahtimo palvelee asiakkaitaan nykyisin Nuijamiehen pienestä ja idyllisestä kahvilasta käsin.

Olli Jokinen

– Olli Jokinen Jukurien päävalmentajana on tuonut Mikkeliä poikkeuksellisen myönteisesti esille paikallisissa medioissa kuin kansallisestikin. Tämän lisäksi Olli on saanut varauksetonta kehua positiivisesta tavastaan kohdata mikkeliläiset sekä valmennusfilosofiastaan, jossa korostetaan hyviä asioita virheiden osoittamisen sijaan. Uusi tekemisen tapa sai viime keväänä palkinnon, kun Jukurien liigajoukkue selvisi ensimmäistä kertaa historiansa aikana Liigan pudotuspeleihin ja saavutti runkosarjassa toisen sijan.

Teemu Laasanen

– Teemu Laasasen panos Mikkelin musiikkijuhlien kehitykselle viime vuosina on ollut korvaamaton. Tänä vuonna musiikkijuhlat joutui nopealla aikataululla ja vaikeassa maailmantilanteessa etsimään uuden pääesiintyjän. Festivaalijohtaja Laasanen onnistui tässä tiiminsä kanssa upeasti.

Maisa Häkkinen

– Maisa Häkkinen on vienyt Mikkelin ilosanomaa matkailufoorumeilla eteenpäin jo vuosia kaupungin matkailujohtajana. Häkkisen johdolla Mikkeli on lunastamassa paikkaansa sekä kotimaan matkailukohteena että uutena kohteena myös ulkomaalaisille turisteille. Häkkisen työ tunnustettiin vuonna 2021 matkailualan ammattilaisten keskuudessa, kun hänet valittiin Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistyksen Suoma Ry:n puheenjohtajaksi.

Heidi Kelho

– Heidi Kelho toimii HupiSkin yrittäjänä ja pyörittää Tornimäen laskettelukeskusta. Tornimäki on hyvän tuulen ja täyden palvelun laskettelukeskus, vain seitsemän kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Kelho tunnetaan positiivisesta asenteesta ja iloisesta hymystään ja hän tekee päivittäin kaikkensa, jotta Mikkelissä on mahdollisuus pitkään ja laadukkaaseen laskukauteen iästä riippumatta.

Nuijamiehen Salen asiakaspalvelijat

– Myymäläpäällikkö Erno Pasasen luotsaama asiakaspalvelu on saanut kiitosta laaja-alaisesti alueen käyttäjiltä. Asiakaspalvelijat ovat todellisia palvelijoita aina tarjoten apuaan ja tervehtien hymyillen. Salen henkilökunta kohtelee jokaista asiakasta arvostavasti ja tasa-arvoisesti.