Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pankalammen ja Mikaelin alueella näkyy viikonloppuna viidakko, tulimeri ja viesti avaruuteen – Valonlampi tuo säihkettä myös Museoiden yön kohteisiin

Kulttuurin unelmavuosi loihtii värikästä valoa syyshämärään. Näyttävimmät valoteokset sädehtivät kahtena ensimmäisenä tapahtumapäivänä.

Pankalammen ja konserttitalo Mikaelin ympäristö Mikkelissä saa perjantaina 21. lokakuuta alkaen säihkettä keskelle syksyn pimeää. Kyseessä on Kulttuurin unelmavuosi -hankkeen Valonlampi-tapahtuma. Valoteokset syttyvät ulos perjantaina kello 18, jolloin Mikaelissa järjestetään nuorten Syysbreikki-tapahtuma.

Valonlammen ensimmäisenä päivänä Mikaelin pihalla on Yhteinen planeettamme -teos, jossa massiivisten valokiilojen rengas heijastetaan taivaalle. Erittäin voimakkaiden Beam-heittimien loiste näkyy parhaimmillaan kilometrien päähän. Näin kiilat piirtävät taivaalle ”viestin” planeetaltamme.

Myös osallistava Just Dance -videoteos Mikaelin seinässä nähdään vain perjantaina. Kulttuurin unelmavuoden tiedote kertoo sen yhdistävän projisointiteknologian, kolmiulotteiset hahmot, tanssipelin koukuttavuuden ja jo kivikaudella suositun varjoleikin.

Perjantaista lauantaihin 22. lokakuuta nähtäviä valoteoksia ovat Tulen virta, Viidakko ja Sateenkarisilta.

Tulen virta -valoshow toivottaa keskustan suunnasta tulijat tervetulleeksi muuttamalla joen pinnan ja rannat hehkuvaksi tulimereksi. Pankalammen puoleisen sillan kupeeseen luodaan puolestaan sademetsä, joka loistaa vihreän, oranssin ja punaisen sävyissä. Pankalammen länsirannalla oleva silta valaistaan kaikissa sateenkaaren väreissä.

Mikaelin seinään muodostuu tapahtumaviikon aikana Jääluola-valotaideteoksen kuvioita. Sen keskeyttää puolen tunnin välein Vuodenajat-valoteos. Valonlampi tuo valoa kaupunkiin Museoiden yöhön 28.10. saakka.

Museoiden yön iltana juhlavalaistuksen saavat myös Suur-Savon museo, Sodan ja rauhan keskus Muisti ja Päämajamuseo sekä Mikkelin valokuvakeskus.

Tapahtumatuotantoyhtiö Lumion valosuunnittelija Janne Pajarinen painottaa, että valotaiteella halutaan korostaa Mikkelissä yhdistyvää luontoa ja urbaania kaupunkikuvaa.

– Nykyaikaisen teknologian avulla pystymme viemään elämyksiä uusille tasoille, joita ei voi sanoin selittää. Ne on itse koettava!

Lumio Eventsin lisäksi Valonlammen valoteoksista ja -suunnittelusta vastaavat Gaia Music, 3Dbase ja Oioi.

Valonlampi Mikaelin ja Pankalammen ympäristössä 21.–28.10.