Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Supersuosittu Museoiden yö järjestetään Mikkelissä syyslomaviikon perjantaina

Ohjelma seitsemässä museokohteessa alkaa kello 17. Alkuilta on suunnattu lapsiperheille, keskiyön lähestyessä ohjelma on aikuisempaan makuun.

Valoa syksyn pimeyteen kirjaimellisesti tuova Museoiden yö järjestetään tänä vuonna perjantaina 28. lokakuuta. Kävijöille pääsymaksuton tapahtuma ajoittuu kätevästi koulujen syyslomaviikolle.

Museoiden maailma avautuu seitsemän vierailukohteen välityksellä. Ne ovat kaikki Mikkelin keskustassa kävelymatkan etäisyydellä toisistaan, mutta myös Mikke-juna on käytettävissä, sillä se kiertää kohteita koko tapahtuman ajan.

Mukana tapahtumassa ovat Mikkelin taidemuseo, Sodan ja rauhan keskus Muisti, Päämajamuseo, Suur-Savon museo, Jalkaväkimuseo, Pyhän ylienkeli Mikaelin kirkko ja Mikkelin valokuvakeskus. Osa kohteista saa tapahtuman kunniaksi erikoisvalaistuksen.

Museoiden yön ensimmäisten tuntien ohjelma on entiseen tapaan suunnattu lapsiperheille. Esimerkiksi Jalkaväkimuseossa on tarjolla ohjelmaa aarrejahdista ongintaan ja heijastinmetsästykseen.

Suur-Savon museossa pääsee testailemaan perinneleikkejä pitkin iltaa. Museon pihalle pystytetään lelujen vaihtopiste.

Musiikkia pääsee kuuntelemaan useammassa kohteessa. Mikkelin kaupunginorkesteri osallistuu iltaan tarjoamalla pienoiskonsertin Muistissa kahteen otteeseen. Kahvila Rauhan puolella musisoi Hiljaistenmiestenlaakso.

Museokohteiden lisäksi ohjelmaa on tarjolla myös kauppakeskus Akselissa. Siellä toteutetaan muun muassa origamityöpajoja.

Galleriarissa avautuu uuden näyttelyn lisäksi Meriendan kahvikulma. Kirjalan kahvipaahtimo on avoinna illan ajan.

Lisäksi kulttuurin unelmavuoden Valonlampi-tapahtuma levittäytyy kaupunkiin valaisemalla Museoiden yön kohteita. Valaistuna ovat Suur-Savon museo, Sodan ja rauhan keskus Muisti ja Päämajamuseo sekä Mikkelin valokuvakeskus.

Tapahtuman koko ohjelma löytyy tapahtuman verkkosivuilta.

Museoiden yö on ollut aina supersuosittu kaupunkitapahtuma Mikkelissä. Viime vuonna Museoiden yön kohteissa kirjattiin yhteensä yli 11 000 käyntiä.

Tänäkin vuonna kävijät voivat osallistua arvontaan keräämällä vähintään neljä leimaa Museoiden yö -passiin. Passeja saa tapahtuman kohteista. Pääpalkintona on Museokortti, jolla voi vuoden päivät kiertää yli 300 museokohdetta eri puolilla Suomea.

Museoiden yö Mikkelissä 28.10. kello 17–24.

Lisätty juttuun 20.10. klo 12.35 tieto kohteiden valaisemisesta.