Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirus on taas aktivoitunut Essoten alueella – Sairaalahoidossa on 35 koronapotilasta

Pandemiapäällikkö muistuttaa, että tautiin kannattaa suhtautua riittävän vakavasti.

Koronavirus jyllää jälleen Essoten alueella, rauhallisemman kesän jälkeen. Sairaalahoitoa tarvitsevat aiempaa useammat potilaat.

Kuntayhtymän alueella on paraikaa 35 koronaa sairastavaa potilasta sairaalahoidossa. Osalla heistä hoidon syynä on tosin jokin muu sairaus kuin korona.

– Päivystykseen ja hoitoon tullaan enenevissä määrin koronan vuoksi. Hoidossa olevien määrä nousee vauhdilla, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Päivystykseen ja hoitoon tullaan enenevissä määrin koronan vuoksi.

Hans Gärdström

Myös Essoten koronatestauksessa käy väkeä aiempaa enemmän. Yli puolet testeistä on tulokseltaan positiivisia.

Gärdström muistuttaa, että koronaan sairastumiseen kannattaa edelleen suhtautua vakavasti. Kotona potevan on hyvä muistaa hoidon perusasiat.

Riittävä nesteytys on niistä tärkein.

– Syksyn pimentyessä D-vitamiinin saannista on syytä huolehtia. Voimien mukaan on myös hyvä liikkua ja tukosriskin vähentämiseksi lentosukat tai tukisukat ovat oiva asuste, Gärdström sanoo.

Syysloman aikanakin tauti pitää malttaa potea pois, eikä lähteä muiden joukkoon levittämään virusta.

Mikäli taudin oireet muuttuvat tukaliksi ja kuume pitkittyy, hengitys vaikeutuu tai liikkuminen tuottaa ongelmia, on syytä ottaa yhteyttä puhelimitse päivystysapuun numerossa 116 117.