Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntyharju juhlii syntymäpäiviään perjantaina – Luvassa on matonkudontaa, päivätanssit sekä Hämärät markkinat

Viikonloppuna vietetään myös Elo ja kuva -tapahtumaa elokuvateatteri Kinossa.

Mäntyharjussa järjestetään perjantaina 28. lokakuuta Mäntyharju-päivä, joka tarjoaa useita erilaisia tapahtumia. Päivän ohjelmaan lukeutuu tänä vuonna muun muassa kunnanjohtajan aamukahvit, pelejä ja leikkejä lapsille, kunnan kaluston ja palveluiden esittelyjä, päivätanssit, matonkudontaa, saappaanheittoa, bingoa, Mäntyharjun kirkon 200-vuotisjuhlavuotta juhlistava historiailta sekä elävää musiikkia.

Reippaimmat voivat aloittaa päivän jo kello 8.30 tulemalla Askeleen työpajalle kutomaan kangaspuilla oman raitansa mäntyharjulaisten yhteiseen mattoon. Mattoon ehtii lisäämään oman kädenjälkensä kello 14.30 asti. Kunnanjohtajan kanssa voi puolestaan vaihtaa kuulumisia kello 9–10 Leijonakodalla aamukahvien lomassa.

Lapsiperheille on tarjolla puuhaa ja seuraa Kisalassa kello 9.30–11.30. Pelejä ja leikkejä on kouluikäisille lapsille tarjolla kello 10–12 Kisalan Mäntyareenalla. Saappaanheitossa kisataan leikkimielisessä kisassa kello 10–12 urheilualueella. Kaikille avoimissa päivätansseissa taas voi pyörähdellä kello 13–16 Kisalassa Elämän kulkurit -yhtyeen soiton tahdissa.

Bingoa pelataan Mäntyharjun lukion mediateekissä kello 18 alkaen. Samaan aikaan alkaa myös historiailta kirkolla.

Päivän kruunaa keskustan alueella järjestettävät Hämärät markkinat. Markkinoita vietetään Mäntyharju-päivän iltana kello 16–19.

Keskustan kivijalkaliikkeet ovat avoinna pidennetyillä aukioloajoilla. Liikkeissä on tarjolla erikoistarjouksia sekä ohjelmaa. Torilla puolestaan on myyjiä pop-up-konseptilla. Yhteensä markkinoilla on mukana yli 20 paikallista toimijaa.

Tapahtuman aikana on mahdollista ostosten tekemisen lisäksi ihailla SM-ralliautoa, tutustua paloautoon, harjoitella alkusammutusta, herkutella, kuunnella livemusiikkia tai seurata tulishow'ta. Tapahtumassa mukana olevissa kivijalkaliikkeissä voi kerätä merkintöjä leimapassiin, joita saa tapahtumakohteista. Leimapassin palauttaneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Markkinoiden jälkeen iltaa voi jatkaa vielä Nilkon Taproomilla, jossa esiintyvät kello 19 alkaen Eva Väljaots ja Robbie Sherratt. Heidän musiikkinsa ammentaa Viron ja Englannin musiikkiperinteistä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtumat eivät lopu perjantaihin. Samana viikonloppuna voi nauttia myös perinteikkäästä elokuvatapahtumasta Elo ja kuva elokuvateatteri Kinossa. Tapahtumaa vietetään muutaman vuoden tauon jälkeen 27.–30.10. Ohjelmistossa nähdään muun muassa syksyllä ensi-iltansa saaneita kotimaisia uutuuselokuvia. Sunnuntaipäivän erikoisteemana on Iso-Britannia, jolloin valkokankaalla nähdään brittiteemaisia elokuvia, muun muassa tositapahtumiin perustuva draama The Lost King.