Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maakunnan parhaat 2022 on valittu – Palkinnon saivat Wanha Osula, Muisti ja Veisto

Saimaa Gastronomy -verkosto palkittiin vuoden D.O. Saimaa -yrityksenä. D.O. Saimaa -alkuperämerkki tarkoittaa tuotteen tai sen raaka-aineen valmistamista Saimaan seudulla.

Etelä-Savon vuoden 2022 parhaina on palkittu erikoistavaraliike ja palvelupiste Wanha Osula Mikkelin Haukivuorella, Sodan ja rauhan keskus Muisti Mikkelissä ja mäntyharjulainen perheyritys Veisto Oy.

Vuoden D.O. Saimaa -yritykseksi valittiin neljän yrityksen muodostama Saimaa Gastronomy -verkosto. Yritykset ovat hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort, Tertin kartano ja Teahouse of Wehmais.

Palkinnot jaettiin Etelä-Savon kunnallisjohdon seminaarin yhteydessä Pieksämäellä keskiviikkona.

Etelä-Savon parhaat valittiin tänä vuonna 12. kerran.

Etelä-Savon parhaat valittiin tänä vuonna 12. kerran. Etelä-Savon maakuntaliitto keräsi ehdotuksia palkittavista verkkosivuillaan syys-lokakuun vaihteessa. Ehdotuksia kertyi kymmeniä.

Voittajat valitsi palkintoraati, jossa oli mukana maakunnan ely-keskuksen, kauppakamarin, yrittäjäjärjestön ja maakuntaliiton sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Etelä-Savon rahaston ja Etelä-Savon taidetoimikunnan edustajat.

Wanha Osula saa palkintoraadilta kiitosta yhteisöllisyyden vahvistamisesta ja monipuolisten palvelujen toteuttamisesta. Osulan konsepti on omaperäinen, ja sen yrittäjät Kira ja Sanna Saloviin ovat tehneet merkityksellistä työtä kylän elinvoiman eteen.

Sodan ja rauhan keskus Muisti on tuonut Mikkelille ja koko maakunnalle tunnettuutta myös kansainvälisesti. Onnistunut uuden ja vanhan yhdistäminen – teknologian ja Päämajakaupungin perinteen – ja ajankohtaisen rauhan teeman esiin nostaminen tekee Muistista vetovoimatekijän maakunnalle.

Mäntyharjulainen Veisto on kasvanut kansainväliseksi yritykseksi niin, että jopa 80 prosenttia sen tuotannosta menee vientiin. Yritys yhdistää vahvan puuosaamisen nykypäivän sahakoneteknologiaan ja on merkittävä työllistäjä. Yrityksessä uskotaan omaan osaamiseen ja uskalletaan myös uudistua.

Alueellinen ruokamatkailutoimijoiden verkosto Saimaa Gastronomy on onnistunut erinomaisesti yhteistyön rakentamisessa. Verkoston toimiva yhteistyö näkyy ulospäin ja houkuttelee maakuntaan kävijöitä.