Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Torikävijöille tarjoiltava hirvikeitto on taas Mikkelin torin marraskuun markkinoiden vetonaula

Tulevana lauantaina tuotteitaan myyvät tutut ja uudet talvikauden torikauppiaat.

Mikkelin torin marraskuun kuukausimarkkinoilla myydään ja nautitaan tämän syksyn sato- ja metsästyskauden antimia lauantaina.

Viime vuoden tapaan kävijät saavat syödäkseen ilmaista hirvikeittoa. Keittotarjoilu torikansalle alkaa kello 11, ja soppaa saa niin kauan kuin sadan litran kattilallisesta riittää. Tarjoilusta vastaa sen ideoinut Mikkelin torikauppiaat ry:n sihteeri Minna Mieskolainen yhdessä Martti "Mortti" Vuorisen kanssa.

Kauppahallin Maalaispuodista hankittavista lihoista valmistettavan hirvikeiton keittää ravintola Tuuvingin Seppo Pyy. Hirvikeiton lisukkeena saa leipomo Räsäukon lahjoittamaa ruisleipää.

Kävijöille ilmaisen hirvikeiton mahdollistavat kesän toriruokatapahtumista saadut tuotot.

Markkinoilla ovat paikalla talvikauden tori- ja markkinakauppiaat tutuista kasvoista ensikertalaisiin. Toriyhdistyksen puheenjohtaja Kaija Ahonen on ylpeä talkoohengestä, joka tuottaa edelleen elämyksiä torilla asioivalle väelle.

– Kuluneena vuonna on jälleen nostettu mieliin makumuistoja ja yhdessä tekemisen iloa, jotka liittyvät monen toriasiakkaan lapsuus- ja nuoruusaikaan, hän sanoo tiedotteessa.

Toriyhdistyksen ja muiden keittotarjoiluun osallistuvien toimijoiden lisäksi markkinoiden järjestämiseen osallistuvat Mikkelin kaupunki, Kixit oy sekä joukko talkoolaisia.

Marraskuun kuukausimarkkinat lauantaina 12. marraskuuta kello 7–15.