Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puumalan kunta käynnistää Saaristokoti-projektin – "Tavoitteena on laadukkaan, kiinnostavan ja vakituiseen asumiseen tarkoitetun asuntotuotannon toteuttaminen"

Kaavamuutos mahdollistaa sotealan rakennuksille varatun korttelialueen muuttamisen asuntokäyttöön.

Puumalan kunta käynnistää Saaristokoti-projektin, jonka tavoitteena on edistää uutta asuntotuotantoa Puumalassa. Kohteeseen haetaan toimijaa tarjouskilpailun kautta.

Kunta omistaa kirkonkylässä Sairaala-nimisen kiinteistön, josta on kaavamuutoksella tarkoitus erottaa rakennuspaikaksi noin 5 000 neliömetrin kokoinen määräala. Tontti sijaitsee kirkonkylän palveluiden ja Puumalan sataman välittömässä läheisyydessä. Saimaalle avautuvalla rinnetontilla on omaa rantaviivaa noin 90 metriä.

Asemakaava-alueella sijaitsevan tontin nykyinen kaavamerkintä on sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialue. Alueella sijaitsevat Puumalan hyvinvointikeskus sekä uudistetut palveluasumisen tilat. Tarjouskilpailun kohteena olevalle määräalalle ei kuitenkaan ole vuosiin ollut näköpiirissä sotealan rakennuksia.

Suunnitteilla oleva kaavamuutos mahdollistaa määräalalle asuin- ja uudisrakentamisen.

– Olemme kartoittaneet erilaisia vaihtoehtoja Puumalan asuntotuotannon monipuolistamiseksi ja uudistamiseksi. Tavoitteena on ollut laadukkaan, kiinnostavan ja vakituiseen asumiseen tarkoitetun asuntotuotannon toteuttaminen hyvien palveluiden läheisyyteen, kertoo muuttoagentti Seija Paksu tiedotteessa.

Tarjouskilpailu on avoin kaikille Saaristokoti-projektista kiinnostuneille yrityksille. Toimija tekee tontista tarjouksen ja esittää kohdetta koskevan suunnitelman sekä vastaa toteutuksesta. Kunta toimii mahdollistajana tarjoamalla markkinoille määräalan sekä vastaa kaavoituksesta.

– Tavoittelemme Saaristokoti-projektilta saaristokuntaa henkivää tarinaa, joka hienotunteisesti sulautuu olemassa olevaan ympäristöön, Puumalan kunnanjohtaja Niina Kuuva kertoo.

Tarjouskilpailun yksityiskohdat virallisine ilmoituksineen ja ohjeineen julkaistaan myöhemmin. Tarjouksia arvioi ohjausryhmä. Ensisijaisia arvioinnin kohteita ovat hinta ja toteutussuunnitelma.