Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestyksen alettua Mikkelissä paljastui ikävä virhe: virallisella äänestyslistalla oli väärä numero

Virhe huomattiin nopeasti, mutta äänestys oli ennättänyt jo alkaa.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan virallisella äänestyslistalla oli virhe, joka huomattiin vasta sen jälkeen, kun ennakkoäänestys oli alkanut. Keskustan seurakuntaväen Seija Kuikan äänestysnumero oli listassa aluksi väärin. Kuikan äänestysnumeroksi oli vaihtunut saman listan Oiva Kiljusen numero.

Tuomiokirkkoseurakunta kertoo tiedotteessaan, että virhe huomattiin tiistaina aamupäivän aikana. Kun virhe huomattiin, virallisiin äänestyslistoihin tehtiin tarvittavat muutokset pikaisesti käsin. Samalla seurakunta teki tilauksen uusista painotulosteista.

– Nämä ovat valitettavia virheitä, joita toisinaan sattuu. Onneksi virhe huomattiin pian ja sen vaikutukset päästiin näin minimoimaan. Odotamme juristilta vastausta siitä, kuinka toimia aamun aikana annettujen äänien kanssa. Sillä välin jatkamme äänestystä tavalliseen tapaan, kommentoi vaalilautakunnan puheenjohtaja Helena Kauppinen.

Seija Kuikan oikea äänestysnumero on 22. Numero on ollut oikein kaikessa muussa vaaliviestinnässä.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys jatkuu tämän viikon lauantaihin. Ennakkoäänestyksen ajat ja paikat voit tarkistaa täältä. Varsinaisena vaalipäivänä 20. marraskuuta voi tuomiokirkkoseurakunnan valtuutettuja äänestää vain Mikkelin tuomiokirkossa kello 11–20.

Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkovaltuustoon valitaan nyt ensimmäistä kertaa jäseniä Mikkelin lisäksi myös Puumalasta. Syynä on seurakuntien alkuvuodesta tapahtuva yhdistyminen.