Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Digitalia ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei saivat Vuoden arkistoteko -kunniamaininnan

Kunniamaininta on jaettu vuodesta 2004 alkaen merkittävistä arkistoteoista.

Arkistojen päivän toimikunta on myöntänyt Mikkelin kehitysyhtiö Miksein ja Digitalian koulutushankkeille Vuoden arkistoteko -kunniamaininnan. Toimikunta perustelee valintaansa sillä, että ne ovat olleet edistämässä asiakirjojen digitoinnissa tarvittavaa koulutusta.

Digitalia on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Kansalliskirjaston ja Helsingin yliopiston yhteinen tutkimusyksikkö.

Miksei ja Digitalia ovat kehittäneet uudenlaista työelämän tarpeisiin vastaavaa digitoinnin koulutusta kolmessa eri hankkeessa.

EU-rahoitteiseen koulutukseen on osallistunut lähes 70 osallistujaa Mikkelin seudulta ja muualta Suomesta. Kunniamaininnan vastaanotti Xamkin ja Miksein puolesta Memory Campuksen ohjelmakoordinaattori Kati Saltiola.

Kunniamaininta myönnettiin Arkistoyhdistyksen syysseminaarissa perjantaina. Arkistojen päivän toimikunta on jakanut palkintoa vuodesta 2004 alkaen.

– Tempauksella halutaan nostaa esille arkistojen kannalta tärkeitä tekoja rohkaisemalla ja palkitsemalla aktiivisuutta, hyviä ideoita ja konkreettista arkistotyötä, Arkistojen päivän kotisivulla kerrotaan.

Toimikunta koostuu muun muassa kansallisarkiston, Suomalaisen kirjallisuuden seuran sekä eri kaupunginarkistojen työntekijöistä. Lisäksi Arkistojen päivä toimii yhteistyössä muiden pohjoismaisten arkistojen kanssa.

Uutista päivitetty kello 20.25: Korjattu muun muassa kuvatekstiä.