Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin katukuvasta tuttu katujuna on myynnissä – Mikke-juna on kiertänyt kaupungin nähtävyyksiä toistakymmentä kesää

Mainospuu kertoo keskittyvänsä jatkossa ydinliiketoimintaansa.

Mikkelin keskustaa verkkaisella vauhdilla kesäisin kiertävä Mikke-juna on myynnissä. Katujunan myyntiä markkinoidaan Miksei Mikkelin nettisivuilla. Ilmoitus on päivätty syyskuun lopulla.

Myynnissä on katujunan koko liiketoiminta. Mikke-junaa vuodesta 2008 lähtien pyörittänyt Mainospuu Osakeyhtiö kertoo keskittyvänsä jatkossa ydinliiketoimintaansa.

Ensimmäiset julkiset kiertoajelut Mikke-junalla toteutettiin kesällä 2009. Kuluneen 14 kesän aikana junan kyydissä on matkustanut kymmeniä tuhansia ihmisiä tutustumassa kantakaupungin kohteisiin ja nähtävyyksiin. Esimerkiksi kesällä 2021 opastetuilla kiertoajeluilla kävi noin viisi tuhatta matkustajaa. Yhteistyökumppanina kiertoajelujen toteuttamisessa on ollut Mikkelin opaskerho.

Opastettujen kiertoajeluiden lisäksi Mikke-juna on ollut tilauskäytössä, tarvittaessa pitkälle syksyyn asti. Esimerkiksi lokakuun lopulla järjestetyssä Museoiden yössä tuttu vihreä katujuna puksutteli koko illan tapahtumakohteita kiertäen.

Alkuvaiheessa Mikke-junan veturina toimi traktori, mutta matkan varrella se on vaihtunut kuorma-autoksi. Katujunan visuaalista ilmettä on muokattu, ja nykyään se kiertää katuja kasvoillaan leveä hymy.