Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkeliläisillä yrittäjillä riittää intoa yhteiseen tekemiseen – Kivijalkakauppiaat tempaisevat viikonloppuna joulunavauksella

Kaksipäiväisessä tapahtumassa on mukana kaikkiaan 17 kauppiasta, jotka somistavat liikkeensä tapahtuman kunniaksi jouluiseen asuun.

Mikkelin keskustan kivijalkakauppiaat lähtevät virittämään kaupunkiin iloista joulumieltä järjestämällä yhteisen joulunavaustapahtuman tulevana viikonloppuna.

Kaksipäiväisessä tapahtumassa on mukana kaikkiaan 17 Mikkelin keskusta-alueella toimivaa kivijalkakauppiasta. He somistavat liikkeensä tapahtuman kunniaksi jouluiseen asuun lyhdyin, havuin ja joulukoristein.

Lapsille joulumieltä tapahtumassa tuo joulupukki, joka kiertää mukana olevissa liikkeissä lauantaina kello 11 ja 14 välisenä aikana. Luvassa on myös tuotetarjouksia, arvontaa ja muita jouluisia yllätyksiä.

Idea tapahtumaan lähti, kun lelukauppa Leikin Lahjan Tiina Tanttari ja taidetarvikeliike Heidi’s Artin Heidi Penttinen alkoivat miettiä, mitä mukavaa tekemistä kaupungin kivijalkakauppiaat voisivat järjestää yhdessä joulun alla.

– Meillä on Mikkelissä hieno ja elävä keskusta, jossa on monipuolisesti erilaisia kivijalkaliikkeitä. Ajattelimme, että olisi hienoa tehdä jotain yhdessä, lisätä yhteishenkeä, Penttinen sanoo.

– Samalla voi syntyä uusia ideoita tulevaisuutta ajatellen, hän jatkaa.

Tapahtuman ydintavoitteena on paitsi tuoda joulumieltä kaupunkiin myös lisätä keskustan kivijalkaliikkeiden tunnettuutta ja näkyvyyttä.

– Haluamme rohkaista mikkeliläisiä asioimaan paikallisissa liikkeissä. Erikoisliikkeissä saa taatusti ammattitaitoista palvelua, mikä on lahjaostoksia tehdessä tärkeää.

– Ja onhan tuotteita mukava päästä myös hypistelemään ennen ostopäätöstä, Penttinen vinkkaa.

Penttisen mietteissä mikkeliläisillä kivijalkakauppiailla riittää paljon intoa ja virtaa myös yhteiseen tekemiseen.

Joulunavauksen tavoiteltu osallistujamäärä oli helppo saada kasaan.

– Idea otettiin kivijalkaliikkeissä innolla vastaan. Ensin kyselimme mukaan Savilahdenkadun lähinaapureitamme, mutta homma laajeni nopeasti käsittämään koko keskusta-alueen.

– On hienoa, että me yrittäjät voimme tehdä yhteistyötä. On myös mukava päästä itsekin tutustumaan yrittäjäkollegoihin ja heidän liikkeisiinsä tapahtuman myötä paremmin, iloitsee Penttinen.

Tapahtuman ajankohta valikoitiin tarkoin.

Penttinen sanoo, että ajatuksena oli olla mukana kantamassa kortta kekoon, jotta Mikkelin keskustaan saadaan ohjelmaa useammalle peräkkäiselle joulunalusajan viikonlopulle.

Mikkelin kaupungin perinteinen joulunavaus järjestetään kivijalkojen tapahtumaa seuraavana viikonloppuna 26. marraskuuta. Järjestämässä ovat Mikkelin keskustan kehittämisyhdistys Mikke ry ja Tapahtumatuotanto Hillitön.

Penttinen painottaa, että kivijalkojen tapahtuman ei suinkaan ole tarkoitus kilpailla kaupungin joulunavauksen kanssa.

– Me halusimme luoda jotain omaakin ohjelmaa joulun alle. Mitä enemmän kaupungissa tapahtuu, sen parempi.

Kivijalkakauppojen joulunavausta vietetään tulevana perjantaina ja lauantaina mukana olevien liikkeiden normaalien aukioloaikojen puitteissa.

– Keskustan paikalliset ja palvelevat kivijalkaliikkeet toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleeksi yhteiseen joulunavaukseemme!

Mikkelin keskustan kivijalkakauppojen joulunavaustapahtuma perjantaina ja lauantaina 18.–19.11. Mikkelin kaupungin perinteinen joulunavaus lauantaina 26.11.