Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sydäniskurin käytöstä ja peruselvytyksestä saa opastusta Mikkelin Stellassa

Mikkelin seudun sydänyhdistys ja Xamkin opiskelijat opettavat elintärkeitä kansalaistaitoja.

Mikkelin seudun sydänyhdistys ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk perehdyttävät kohta kohdalta elvyttämisen saloihin perjantaina 25. marraskuuta. Tuolloin kauppakeskus Stellan tapahtumatorilla järjestetään Sydäniskuri ja elvytys tutuiksi -tilaisuus.

Paikalla on Xamkin sairaanhoitajaopiskelijoita, jotka opettavat elvytyksen tunnistamista, peruselvytyksen aloittamista sekä sydäniskurin eli defibrillaattorin käyttöä. Halukkaat saavat kokeilla itse sydäniskurin käyttämistä ja peruselvytyksen antamista.

Tapahtuma tarjoaa tietoa myös sydäniskurien sijainnista ja Defi.fi-verkkopalvelusta, joka auttaa löytämään lähimmän sydäniskurin.

Mikkelissä on noin 40 sydäniskuria. Suurin osa sijaitsee paikoissa, joissa liikkuu runsaasti ihmisiä.

Sydänyhdistyksen tiedotteessa todetaan, että sydänperäisen ja odottamattoman äkkikuoleman kohtaa vuosittain Suomessa 5 000–10 000 henkilöä. Sydänpysähdyksen eli vaikean rytmihäiriön taustatekijänä on usein sepelvaltimotauti ja siihen liittyvä sydäninfarkti. Se voi aiheuttaa äkkikuoleman, jos ensihoitoa ei ole saatavilla.

Elvytys tehoaa sitä paremmin mitä aikaisemmin se aloitetaan. Eniten merkitsee aika, joka kuluu sydämen pysähtymisen ja elvytyksen aloittamisen välillä.

Sydäniskuri ja elvytys tutuiksi alkaa kauppakeskus Stellassa 25. marraskuuta kello 13.

Lisätty tapahtuman alkamisaika 17.11. kello 9.36.