Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin uusi nuorisovaltuusto valitaan 39 ehdokkaan joukosta

Vaali järjestetään ensi viikolla. Ennakkoäänestys on meneillään nuorisotiloissa.

Mikkelin seuraavat nuorisovaltuustovaalit pidetään keskiviikkona 23. marraskuuta, ja ennakkoäänestyksiä järjestetään nuorisotiloissa. Uusi 21 jäsenen valtuusto kaksivuotiskaudelle valitaan 39 ehdokkaan joukosta, tiedottaa kaupungin nuorisopalvelu.

Äänioikeutettuja vaalissa ovat kaikki 13–19-vuotiaat mikkeliläiset. Äänestyspaikkoja vaalipäivänä ovat Mikkelin alueen yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset. Ennakkoäänestys on järjestetty 16.–18. marraskuuta nuorisotila Starlightiin sekä Ristiinan ja Haukivuoren nuorisotiloihin.

Mikkelin nuorisovaltuusto uusiutuu merkittävästi. Ehdolla vaalissa on seitsemän istuvaa jäsentä. Suurin osa istuvan nuorisovaltuuston jäsenistä on ollut mukana toiminnassa jo kaksi kautta, ja heidän on aika antaa tilaa uusille hakijoille. Iso osa ehdokkaista on syntynyt vuosina 2008 ja 2009.

Nuorisovaltuuston perustoimintaan kuuluu kokousten pitäminen kerran kuussa ja muun muassa lausuntojen antaminen lautakuntien talousarvioille. Nuorisovaltuusto tekee aloitteita ja pyrkii muutenkin saamaan nuorten äänen kuuluviin kunnallisessa päätöksenteossa. Mikkelin nuorisovaltuustolla on oma edustaja kaupunginvaltuustossa sekä kaikissa lautakunnissa. Edustajilla on läsnäolo ja puheoikeus kokouksissa.

Toimintaa ohjaavasta Mikkelin nuorisopalveluista nuorisosihteeri Jani Lastuniemi kertoo tiedotteessa, että istuvalla nuorisovaltuustolla on ollut perustoiminnan lisäksi aktiivinen kausi.

Nuorisovaltuusto on ollut mukana järjestämässä isoja tapahtumia alueen nuorille, kuten Nuvan 20-vuotisjuhlat Kulttuuritalo Tempossa, Mikkeli On Air -nuorisofestivaalin keskustassa ja Syysbreikki-tapahtuman Mikaelissa. Viimeksi mainitussa oli paikalla 650 nuorta.

Lisäksi nuorisovaltuusto on ollut mukana muun muassa Ilmasto-Areena-tapahtumassa, Hulivilikarnevaaleissa, Mikkeli Pride -tapahtumassa, Street Dreams katutaidetapahtumassa ja Suomen suurin koululounas -tapahtumassa. Nuorisovaltuusto on myös ollut mukana Erasmus-hankkeessa Nordic Ice-Breaker, jossa tehtiin osallisuustyötä yhdessä nuorten kanssa Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Nuorisovaltuusto on myös jakanut Young Mikkeli perintörahoja kauden aikana erilaisille nuorisoryhmille ja nuorisohankkeille.

Tietoa ehdokkaista löytyy tästä osoitteesta.

Vaalin tulos selviää vaalipäivän iltana.