Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Esedu saa järjestää kolme englanninkielistä ammatillista perustutkintoa – Koulutus alkaa ensi vuonna

Englanninkielinen ammatillinen koulutus on uutta maakunnassa.

Kolme englanninkielistä ammatillista perustutkintoa voi alkaa Etelä-Savon ammattiopistolla Esedulla.

Etelä-Savon koulutus oy tiedottaa, että järjestämislupa on on myönnetty englanninkielisten kone- ja tuotantotekniikan, sosiaali- ja terveysalan sekä ravintola- ja catering-alan perustutkinnoille. Myöntäjä on opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lupa on voimassa ensi vuoden alusta. Tiedotteen mukaan ministeriö toteaa perusteluissaan, että Etelä-Savossa on koulutuksiin liittyen alueellista osaamistarvetta.

– Englanninkielinen tutkinto edistää työllistymistä alueellamme ja parantaa jatkuvaa oppimista sekä tukee opiskelijoiden ja alueen työelämän kansainvälisyyttä, kertoo Esedun toimitusjohtaja Arja Flinkman.

Hän sanoo, että paikallisen työvoimatarpeen lisäksi ministeriön myönteiseen ratkaisuun vaikuttivat Esedun hyvä taloudellinen tilanne ja laatujärjestelmät.

Flinkman mainitsee myös yritysten ja edunvalvojien kiitettävästi edesauttaneen asiassa. Esedu sai ministeriöltä luvan kaikkiin kolmeen hakemaansa alaan.

Esedu on maakunnassa ensimmäinen oppilaitos, jolle lupa on alueella myönnetty. Itä-Suomessakin englanninkielisiä tutkintoja on harvassa. Hieman ennen Esedua luvan sai Pohjois-Karjalassa ammatillista koulutusta järjestävä Riveria, joka aloittaa kone- ja metallialan englanninkielisen tutkinnon.

Flinkmanin mukaan englanninkielisten tutkintojen järjestämislupa avaa joustavan ja nopean polun työelämään opiskelijoille, joiden äidinkieli ei ole suomi.

Esedu tiedottaa myöhemmin verkkosivuillaan englanninkielisten koulutusten toteuttamisesta. Flinkman sanoo, että koulutuksen suunnittelu alkaa tutkinnon osa kerrallaan.

Uutista muokattu kello kello 15.30 ja 16.08: Täydennetty Flinkmanin kommenteilla. Vaihdettu kuvitukseksi Esedun nykyinen logo.