Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumitykit käynnistyivät Mikkelin Tornimäessä

Lumetus aloitettiin lauantaina. Nyt yrittäjä Heidi Kelho toivoo pakkasia.

Tornimäen laskettelukeskuksen yrittäjä Heidi Kelho seuraa sääennusteita nyt silmä kovana. Jotta rinteisiin saadaan lunta, pitää pakkasta olla ympäri vuorokauden.

– Lumetus saatiin aloitettua lauantaina, ja sääennuste lupasi alkuviikkoon noin viiden pakkasasteen keliä, mikä riittää lumettamiselle. Mutta nyt ennusteet ovat muuttuneet, Kelho harmittelee.

Rinteiden tarkkaa aukeamisaikaa Kelho ei lähde arvailemaan. Kaikki riippuu siitä, millaista säätä on luvassa. Pakkasen lisäksi myös maan olisi hyvä olla jäässä.

– Jos kaikki menisi kuten Strömsössä, niin viikon lumetuksella voitaisiin rinne saada auki. Mutta kaikki riippuu siitä, millaista säätä pakkasukko tarjoilee, Kelho sanoo.

Viime vuonna lumetus aloitettiin samoihin aikoihin, 21. marraskuuta. Silloin sää kuitenkin muuttui äkillisesti, ja lumetus jouduttiin keskeyttämään. Lopulta rinne saatiin auki joulukuun 4. päivä.

Tänä vuonna sään lisäksi yrittäjää huolettaa myös sähkön hinta. Pelkästään sähkön osalta lumenteko maksaa noin 3 000 euroa vuorokaudessa.

– Kyllä siinä saa lippukauppa käydä, jotta kustannukset saadaan katettua, toteaa Kelho.

Lue myös: Hasamäen laskettelukeskuksen yrittäjä Mika Kankkunen ryhtyy myös Juva Campingin yrittäjäksi