Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntojen viikoittainen määrä on Essoten alueella edelleen yli 400 – Itä-Suomen sairaanhoitopiirit ovat keskustelleet rokottamisen laajentamisesta

Tällä hetkellä Essoten yksiköissä hoidetaan 27 koronatautiin sairastunutta, joista reilut puolet päätyivät hoitoon nimenomaan virustartunnan vuoksi.

Näytteenotossa varmistuneiden koronavirustartuntojen määrät ovat pysyneet lokakuun alun jälkeen yli 400 tartunnassa per viikko, kertoo Essoten tiedote. Määrät ovat siis vielä kohollaan, sillä viimeksi tartuntoja oli Essoten alueella yhtä paljon heinä–elokuun taitteessa.

– Luvut pysyvät sitkeästi korkealla testimääriin nähden. Se kertoo siitä, että tautia on runsaasti liikkeellä. Syksyn kohonnut taso johtuu viileistä keleistä, jolloin virus leviää herkästi, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström toteaa.

Essoten yksiköissä on nyt hoidettavana 27 koronaan sairastunutta potilasta. Yksi heistä on tehohoidossa. Hieman yli puolet koronatartuntaa kantavista potilaista ovat Gärdströmin mukaan hoidossa nimenomaan koronan vuoksi.

– He kaikki vaativat hoidossa erityistoimia taudin leviämisen estämiseksi.

Itä-Suomen alueella sairaanhoitopiirit ovat keskustelleet koronarokottamisen mahdollisesta laajentamisesta.

Yhteinen näkemys on, että rokotusten tulee perustua Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamiin lääketieteeseen pohjaaviin perusteluihin.

– Tämä ei aiheuta muutoksia toimintaamme Essoten ja Pieksämäen alueella. Syksyn tehosteannosta sekä neljättä ja osalle viidettä rokoteannosta jaetaan THL:n suositusten mukaan, Gärdström kiteyttää.