Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin torille pystytettiin perinteinen joulukuusi – Valot syttyvät lauantaina

Lauantaina torilla vietetään joulun avausta.

Mikkelin torille pystytettiin maanantaina joulukuusi. Kuusi on tänä vuonna hankittu Launialasta, Salonsaarentien varresta. Kuusen korkeus on noin 22 metriä.

Liukas keli aiheutti metsätalousinsinööri Hanna Kangasahon mukaan haasteita kuusen siirtämisessä.

– Kuusi oli aika painava, noin 4,5 tonnia. Mietittiin, että mitenhän se liukkaalla tiellä saadaan tuotua, Kangasaho kertoo.

Kuusi tuotiin torille paikallisen yrittäjän pitkällä lavettiautolla. Pakkasella ollut lämpötila vaati myös tarkkuutta kuljetuksessa.

– Pakkaskelillä oksat katkeavat helposti. Varovaisuudesta huolimatta muutama oksa napsahti poikki, sanoo Kangasaho.

Etelä-Savon Energia kiinnittää kuuseen perinteiset jouluvalot käyttäen apuna pelastuslaitoksen tikasautoa. Valot sytytetään lauantaina 26. marraskuuta, jolloin torilla vietetään joulun avausta. Joulun avaus -tapahtuma on kello 10–13. Joulutori aukeaa torilla 14. joulukuuta ja on avoinna 23. joulukuuta asti päivittäin kello 10–18.

Joulun avauksen ja joulutorin toteuttajana toimii Tapahtumatuotanto Hillittömän yrittäjä Henna Huuhka. Mikkelin keskustan kehittämisyhdistys ry ja Tapahtumatuotanto Hillitön ovat tehneet yhteistyösopimuksen joulun ajan tapahtumien järjestämisestä torilla.