Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paloasemille pääsee tutustumaan lauantaina

Etelä-Savossa toimintaansa esittelevät kolme pääpaloasemaa sekä useat sopimuspalokunnat.

Päivä paloasemalla -tapahtumassa ovat tänä vuonna mukana kaikki Etelä-Savon kolme pääpaloasemaa sekä useat sopimuspalokuntien asemat. Koko perheen tapahtumat järjestetään tänä vuonna ulkona, joten niihin osallistuvien kannattaa pukeutua lämpimästi. Tapahtumissa on hälytysvaroitus. Mikäli palokunnalle tulee pelastustehtävä, tapahtuma voi keskeytyä.

Haukivuoren paloasemalla järjestetään rasvapalonäytökset kello 11, 12 ja 13. Pihalla on tehtävärasteja sekä kalustoesittelyä. Juvalla neuvotaan turvallisuusasioissa sekä esitellään alkusammutusta. Kangasniemen paloasemalla perheen pienimmät pääsevät leikkimään palomiestä. Paloaseman pihalle on järjestetty tehtävärasteja, jotka hoidetaan hälytysluonteisesti: menopeleinä ovat polkupaloautot.

Mikkelin paloasemalla harjoitellaan alkusammutusta. Kävijät pääsevät tutustumaan ilmakuvauslennokkeihin. Mäntyharjussa paloasemalla on sankoruiskuseinämä ja alkusammutusharjoittelua. Lapset pääsevät ajelemaan minipaloautolla ja kurkistamaan ambulanssiin.

Pertunmaan paloasemalla kerätään merkintöjä rastipassiin suorittamalla tehtävärasteja muun muassa tarkkuusammunnasta sankoruiskulla. Pieksämäellä opastetaan palovaroittimien käytöstä.

Useilla paloasemilla on myös pientä tarjoilua, kuten glögiä ja pipareita.

Paloaseman toimintaan voi tutustua myös kotisohvalta vierailemalla virtuaalisella paloasemalla.

Päivää paloasemalla vietetään jo viidettätoista kertaa. Tänä vuonna mukana on 380 paloasemaa ympäri Suomen. Päivä paloasemalla on osa Paloturvallisuusviikkoa, jota vietetään 26.11.–1.12. Viikon teemana on palovaroitin.