Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naiskuoro Mikkelin Marjukoilla 30-vuotisjuhlakonsertti sunnuntaina

Vuosien varrella kuorossa on ollut mukana nelisenkymmentä laulavaa naista.

Naiskuoro Mikkelin Marjukat järjestää 30-vuotisjuhlakonsertin sunnuntaina 27. marraskuuta teatteriravintola Ilossa. Kuoro aloitti toimintansa jo vuonna 1989 eli toimintavuosia on takana 33. Koronavuosien ajaksi julkinen laulaminen ja laulujen harjoittelu jouduttiin jättämään tauolle.

Mikkelin Marjukat laulavat pääasiassa a capella -kuorona kolmi- ja neliäänisiä naiskuorosovituksia. Ohjelmistossa on niin kansanlauluja, viihdesävelmiä kuin myös hengellisiä lauluja. Mukana on myös uutta 2000-luvulla sävellettyä ja sovitettua naiskuoromusiikkia.

Vuodesta 2003 Mikkelin Marjukat on ollut Mikkelin kansalaisopiston naiskuoro. Kuoron johtajana on toiminut musiikinopettaja Svetlana Pulkkinen paria välivuotta lukuun ottamatta. Kuoron koko on vaihdellut kymmenen ja 18 välillä. Syksyllä 2022 laulajia on 12. Toimintavuosien aikana Marjukoissa on ollut mukana nelisenkymmentä laulavaa naista.

Hyväntekeväisyys on tärkeä osa kuoron toimintaa. Mikkelin Marjukat ovat vierailleet vanhainkodeissa, palvelutaloissa ja päiväkeskuksessa säännöllisesti. Tilaisuuksissa on laulettu yhteislauluina vanhoja, kouluajoilta tuttuja lauluja.

Sunnuntain juhlakonsertti koostuu enimmäkseen suomalaisesta kuoromusiikista. Laulut ovat uudehkoja naiskuorosovituksia. Konsertti koostuu kesäisistä sävelmistä, kansanlauluista sekä joululauluista. Mukana ovat vanhat tutut laulut Kun kävelin kesäillalla, Kilisee, kilisee kulkunen ja Kello löi jo viisi uusin sovituksin.

Mikkelin Marjukoiden juhlakonsertti sunnuntaina 27.11. kelo 14 Teatteriravintola Ilossa.